Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Ανέλαβε με παρακάλια ο Γκούφας

Με πολλά παρακάλια δέχθηκε ο Κυκλαδίτης εκ Νάξου Γιώργος Γκούφας να αναλάβει θέση προέδρου στο περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Γκούφας, όταν του έγινε η πρόταση από τον Γιάννη Μαχαιρίδη ήταν αρνητικός, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να χαθεί αυτή η θέση από τις Κυκλάδες και να πάει στη Ρόδο. Τελικά, ο κ. Γκούφας φαίνεται ότι το σκέφτηκε ψυχραιμότερα και σοβαρότερα και έπραξε το αυτονόητο. Έτσι εξελέγη πρόεδρος στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που έγινε στην Σύρο.


Ο Γιώργος Γκούφας ήθελε τα παρακάλια του...

Κατά τη διαδικασία συμμετείχαν τα πενήντα (50) από τα πενήντα ένα (51) μέλη του σώματος. Μετά από τις αντίστοιχες προτάσεις των παρατάξεων, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Γιώργος Γκούφας με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο κ. Γιάννης Γιαννακάκης με τριάντα οκτώ (38) ψήφους και δώδεκα (12) λευκά. Γραμματέας του σώματος εξελέγη ο κ. Νίκος Χρυσόγελος με σαράντα τρεις (43) ψήφους και εφτά (7) λευκά.

Για την Οικονομική Επιτροπή, τα οκτώ (8) τακτικά μέλη που εξελέγησαν είναι οι (σε παρένθεση οι ψήφοι): Κοκιασμένος Αντώνης (30), Μαργαράς Βασίλης (32), Παπατσή Λίνα (32), Σβύνου Ειρήνη (27), Χατζηϊωάννου Αντώνης (32), Κόκκινος Χαράλαμπος (31), Παπαμανώλης Γιώργος (30) και Σιγάλας Ευάγγελος (27).
Δεν εξελέγη ο κ. Νίκος Συρμαλένιος
Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν οι: Βίλλας Ματθαίος, Γρυπάρης Δημήτρης, Έψιμος Στέργος, Φάκκα – Βασιλαράκη Τζένη, Φτακλάκη Λίτσα, Καλαθιανάκης Άγγελος, Μπίζας Κωνσταντίνος και Περδικάρης Γιάννης.
Δεν εξελέγη ο κ. Χρυσαφίδης Παύλος. Επίσης, από το συνδυασμό του Χαράλαμπου Κόκκινου ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιάννης Ζωγραφίδης από τη Ρόδο. Ο κ. Ζωγραφίδης ήταν ο άνθρωπος που διέκοψε την τελετή ορκωμοσίας στη μέση για το γνωστό θέμα του Οργανισμού της Περιφέρειας, Η ενέργειά του είχε κατακριθεί τότε από τον κ. Κόκκινο και οι διαφωνίες τους φαίνεται ότι δε γεφυρώθηκαν.


Η δημοσίευση είναι απο το blog "Συριανός Πολίτης" στις 3/1/2011
             syrianospolitis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: