Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ

Τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων παρουσιάστηκαν πολλές ελλείψεις σε βασικά αγαθά, κυρίως ευπαθή. Ακόμα και στη Νάξο ράφια των μεγάλων σούπερ μάρκετ έμεναν άδεια, από προϊόντα άμεσης κατανάλωσης, όπως γάλα, φρούτα κ.α, ενώ για να καλυφθούν οι ανάγκες υπήρξε αύξηση στην κατανάλωση των τοπικών προϊόντων, όπως το γάλα της Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Αν και από προχθές ξεκίνησαν κανονικά τα δρομολόγια και είχαμε τις πρώτες αφίξεις εμπορευμάτων, εκτιμάται ότι μέχρι το Σάββατο θα ολοκληρωθεί, πλήρως, ο εφοδιασμός των καταστημάτων.
«Αυτές τις ημέρες παρουσιάστηκαν σοβαρές ελλείψεις σε ευπαθή κυρίως προϊόντα, όπως είναι τα γαλακτοκομικά, τα φρούτα και τα αλλαντικά» δηλώνει ο κ. Βαγγέλης Κουτελιέρης και συνεχίζει «ο εφοδιασμός των καταστημάτων δεν μπορεί να γίνει άμεσα και θα ολοκληρωθεί σταδιακά, έως το Σάββατο».
Εκτός από τη διακίνηση των προϊόντων, έντονα ήταν τα προβλήματα μετακίνησης των επιβατών. Δεκάδες νησιώτες δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν και τα ελάχιστα αεροπορικά εισιτήρια είχαν γίνει ανάρπαστα αρκετές ημέρες πριν την απογείωση των αεροσκαφών. Έτσι, παρατηρήθηκε ακόμα και το φαινόμενο ασθενείς να μην μπορούν να ταξιδέψουν προς την Αθήνα.

ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ 93

Δεν υπάρχουν σχόλια: