Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Αίσιο τέλος στην Απόπειρα ληστείας στα ΕΛΤΑ Νάξου

Τους τέσσερις δράστες της απόπειρα ληστείας των ΕΛΤΑ Νάξου συνέλαβαν αργά χθες το απόγευμα οι Αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος. Με συντονισμένες προσπάθειες, οι Αστυνομική κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες, οι οποίοι σήμερα θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα. Πρόκειται για δύο Έλληνες (πατέρας και γιος 21 έτους), καθώς και δύο αλλοδαπούς, έναν από τη Συρία και έναν Ιρακινό.
Το χρονικό της απόπειρας ληστείας
Νωρίς χθες το πρωί, ο Προϊστάμενος των ΕΛΤΑ Νάξου με έναν υπάλληλο κατευθύνθηκαν στην τράπεζα, προκειμένου να μεταφέρουν χρηματικό ποσό, ύψους 150.000 ευρώ, για την πληρωμή συντάξεων από τα ΕΛΤΑ. Μετά την ανάληψη των χρημάτων από την τράπεζα, κατευθύνθηκαν προς το ταχυδρομείο. Έξω όμως από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου, τους επιτέθηκε άγνωστος. Ο δράστης προσπάθησε να αποσπάσει το σάκο με τα χρήματα, όμως η σθεναρή αντίσταση του Προϊσταμένου των ΕΛΤΑ κ. Γιάννη Κορρέ, ο οποίος κρατούσε το σάκο, ανάγκασαν το δράστη να τραπεί σε φυγή.
Στην προσπάθεια διαφυγής του, έπεσε το κινητό τηλέφωνο του δράστη, με αποτέλεσμα να είναι εύκολη η αναγνώριση του κατόχου από την Αστυνομία Νάξου. Από τις κλήσεις των δραστών, μέσω του συγκεκριμένου κινητού διαπιστώθηκε ότι υπήρχαν και συνεργοί, οι οποίοι γνώριζαν το σχέδιο και συνελήφθησαν από την αστυνομία, στη Χώρα.
«Η ψυχραιμία ήταν το βασικό στοιχείο που δεν κλάπηκε ο σάκος» δήλωσε στο «ΒτΝ» ο κ. Γιάννης Κορρές και κατέληξε «προφανώς μας είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν τις κινήσεις μας. Με την αύξηση της εγκληματικότητας που παρατηρείται, ήταν αναμενόμενο κάποτε να γίνουν ληστείες και εδώ και για λιγότερα χρήματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: