Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΦΙΛΩΤΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με πέντε νέα  πρόσωπα στο χώρο της αυτοδιοίκησης, τέσσερις γυναίκες και αρκετούς «έμπειρους»  αυτοδιοικητικούς πλαισιώνεται το νέο  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου  Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, το οποίο  θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η του επόμενου έτους. Δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι ξεπέρασαν το φράγμα των 1.000 σταυρών, ο Τοτόμης Πρωτονοτάριος (1.216 σταυρούς) από το συνδυασμό του Μανόλη Μαργαρίτη και ο Δημήτρης Καπούνης (1.123 σταυροί), από το συνδυασμό του Νίκου Μαράκη.
Το Φιλώτι θα έχει δυναμική παρουσία και εκπροσώπηση, αφού από τους συνολικά εννέα Δημοτικούς Συμβούλους που θα εκπροσωπούν το Δήμο Δρυμαλίας εκλέχθηκαν και οι έξι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Φιλωτιού (Απόστολος Ψαρράς, Αντώνης Μανιός, Δημήτρης Μανιός και Γιώργος Σουλής, Κατερίνα Ψαρρά και Στέφανος Μανιός),. Επίσης, δύο Δημοτικοί σύμβουλοι κατάγονται από την Απείρανθο (Τζίμης Καραπάτης και Λευτέρης Ελευθερίου) ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο της εκλογικής περιφέρειας Δρυμαλίας συμπληρώνεται με το δεύτερο στην προτίμηση των εκλογέων Νίκο Βλησίδη.
Στην εκλογική περιφέρεια του Δήμου Νάξου, νέα αυτοδιοικητικά πρόσωπα είναι ο Στέφανος Φρατζέσκος και ο Γιάννης Μαργαρίτης, από το συνδυασμό του Μανόλη Μαργαρίτη.
Η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου επεφύλαξε εκπλήξεις, αφού αρκετά χωριά της ορεινής Νάξου έμειναν χωρίς εκπροσώπηση και νυν Δημοτικοί Σύμβουλοι και γνωστά αυτοδιοικητικά στελέχη δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν θέση στο νέο Καλλικρατικό Δήμο. Αίσθηση προκάλεσε ο «αποκλεισμός» της Κορώνου και της Κωμιακής, αφού κανένας εκ των υποψηφίων των δύο ορεινών χωριών δεν εξελέγη, όπως ο Μανώλης Μανωλάς από την Κόρωνο, ο Νικηφόρος Χωριανόπουλος από την Κωμιακή του συνδυασμού του Νίκου Μαράκη, αλλά και ο Μιχάλης Κουφόπουλος κ.α..
Όσο για τις  γυναικείες παρουσίες, προέρχονται  από όλους τους συνδυασμούς και πρόκειται για τις επικεφαλής των δύο συνδυασμών της ελάσσονος μειοψηφίας Θέκλα Κίζη και Ευδοκία Ψαρρά, την Κατερίνα Σιμιγδαλά από το Κουφονήσι, με το συνδυασμό του Μ.Μαργαρίτη και η Κατερίνα Ψαρρά από τη «Συμπαράταξη».
Στο παραπέντε…
Εκτός Δημοτικού Συμβουλίου έμεινε τόσο ο Γιάννης Μαμουζέλος από το Δήμο Νάξου και το συνδυασμό του Μανόλη Μαργαρίτη, όσο και ο Ιάκωβος Γιακουμής από το συνδυασμό του Νίκου Μαράκη. Ωστόσο, και οι δύο δηλώνουν έτοιμοι να προσφέρουν για τις ανάγκες του νέου Καλλικρατικού Δήμου

Αναστάτωση  με τα ψηφοδέλτια
Εν τω μεταξύ και σύμφωνα με πληροφορίες, ο  Εισαγγελέας έχει ασκήσει δίωξη  για αλλοίωση αποτελεσμάτων σταυροδοσίας, όπου φέρεται να εμπλέκονται ένας υποψήφιος Δημοτικός και ένας Τοπικός Σύμβουλος. Διενεργείται προανάκριση  και μάλιστα χθες κλήθηκε να καταθέσει και ο Δήμαρχος Νάξου Νίκος Μαράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: