Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επανέλεγχος του ΒΙΟ.ΚΑ της Ένωσης


Κλιμάκιο της Νομαρχίας επισκέφθηκε χθες τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών προκειμένου να ελέγξει αν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης, για να λειτουργήσει και πάλι ο ΒΙΟ.ΚΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, όπως είχε ζητηθεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιβληθεί υψηλό πρόστιμο στην ΕΑΣ Νάξου, για τη ρύπανση που έχει προκαλέσει στην περιοχή, με την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων του τυροκομείου. Εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να συνταχθεί και η σχετική έκθεση.

Φωτίστηκε ο Βόλακας


Ύστερα από συντονισμένες ενέργειες του προέδρου του Λιμενικού ταμείου Νάξου κ. Μανώλη Μανωλά, ηλεκτροφωτίστηκε η ιχθυόσκαλα του Βόλακα. Ένα πολύχρονο αίτημα των ψαράδων του Κουφονησιού, αλλά και των Απεραθιτών υλοποιήθηκε με δαπάνες του Λιμενικού Ταμείου Νάξου, που ανήλθαν στις 6.000€ περίπου. Ακόμα, από το Λιμενικό Ταμείο καθορίστηκε η χερσαία ζώνη λιμένα και προγραμματίζεται κατασκευή έργων μικρού αλιευτικού καταφυγίου.


Παρασκευή παραδοσιακού σαπουνιού


Τον τρόπο παρασκευής σαπουνιού από ελαιόλαδο, με τον παραδοσιακό τρόπο θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν όσοι βρεθούν στο Λύκειο Τραγαίας, αύριο Παρασκευή, στις 4 μ.μ.. Την εκδήλωση διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δρυμαλίας.

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο πρώτος κύκλος του βιωματικού θεατρικού σεμιναρίου (σωματική έκφραση, αυτοσχεδιασμοί, ήχοι/λόγος/δημιουργική χρήση φωνής, παντομίμα/ελεύθερη έκφραση, κ.λ.π.) για ενήλικες με εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και χοροθεατρικών εργαστηρίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Νοεμβρίου από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ. στην Σχολή Ουρσουλινών στο Κάστρο. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κυκλάδων σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Δρυμαλίας Νάξου,.

ΑΡΧΕΙΑ - ΜΟΥΣΕΙΑ

Τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 6.30 μ.μ. διοργανώνεται στο Πνευματικό Κέντρο της Σχολής Ουρσουλινών στο Κάστρο ημερίδα με θέμα: «Αρχεία, Μουσεία και Τοπικές Κοινωνίες». Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Αγγελική Ψιλοπούλου, Προϊσταμένη Αρχείων Κυκλάδων των Γενικών Αρχείων του Κράτους με θέμα «Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κυκλάδων, αρχεία και αρχειακές συλλογές» και ο Κωστής Μπιτζάνης, Διευθυντής του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού – Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης με θέμα: «Το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης μπροστά στις νέες προκλήσεις». Οι εγκαταστάσεις του Αρχείου Νάξου στον πρώτο όροφο της Σχολής των Ουρσουλινών θα είναι ανοιχτές τη μέρα της εκδήλωσης από τις 5 μ.μ. για όσους θέλουν να επισκεφτούν το νέο χώρο του Αρχείου και να δουν την έκθεση ομοιοτύπων για την Ιταλογερμα-νική Κατοχή και τη μάχη της Νάξου (1940-1944). Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Τοπικό Ιστορικό Αρχείο Νάξου, τον Ιστορικό Όμιλο Νάξου «Αρσός» και το Δήμο Νάξου - Πολιτιστικό Κέντρο Σχολής Ουρσουλινών

Δεν υπάρχουν σχόλια: