Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ;

Ο ΑΕΡΟΛΙΜΑΝΑΡΧΗΣ
Αν και εργάζεται 17 χρόνια στο αεροδρόμιο της Νάξου ο αερολιμενάρχης κ. Γιώργος Ήμελλος ενημερώθηκε αρκετά καθυστερημένα για τις προθέσεις βελτίωσης του περιβάλλοντος χώρου στο αεροδρόμιο. Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης στο «ΒτΝ», «το ζητούμενο στο αεροδρόμιό μας είναι η επέκταση του αεροδιαδρόμου, τουλάχιστον στα 1400μ.. Όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα… Τι να το κάνεις ένα κτίριο 400τ.μ., για τριάντα άτομα ημερησίως;
Για να γίνουν προσπάθειες βελτίωσης του αεροδρομίου θα πρέπει να καθήσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων οι Δήμαρχοι του νησιού, φορείς και άνθρωποι που έχουν γνώση του αντικειμένου, προκειμένου να βρεθεί μια σωστή λύση, με γνώμονα πάντα την επέκταση του διαδρόμου.
Εγώ δυστυχώς ενημερώθηκα αρκετά καθυστερημένα για τις προθέσεις να γίνουν αυτές οι παρεμβάσεις, οι οποίες δεν περιλαμβάνουν το διάδρομο και κατά συνέπεια είναι ανεδαφικές. Είδα ένα έγγραφο στην παραλία και έτσι ενημερώθηκα, εντελώς τυχαία. »

Η ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΟΝΙΜΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ
Αμέτρητα ερωτηματικά γεννήθηκαν από την «απόπειρα» του Δήμου να φέρει προς συζήτηση το θέμα βελτιώσεων στον Κρατικό Αερολιμένα Νάξου. Το θέμα αυτό που τελικά δεν απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς αποσύρθηκε για να εξεταστεί εκ νέου, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις…
Για ακόμα μια φορά αναδείχθηκε η προχειρότητα του Δήμου, αυτή τη φορά απέναντι σε ένα θέμα φλέγον, που απασχολεί μεγάλο μέρος των ναξιωτών και κυρίως των επιχειρηματιών στα τουριστικά επαγγέλματα.
Παρά τη θετική γνωμοδότηση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εστάλη από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η συζήτηση του θέματος δεν έγινε. Άλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι πως το Δ.Σ. καλείται να γνωμοδοτήσει για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, τη στιγμή που δεν υπάρχει μελέτη του έργου. Σύμφωνα πάντως με την εισήγηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νάξου, «η υπό εξέταση μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων κρατικού αερολιμένα αφορά στην εκτέλεση προγραμματιζόμενων έργων στον εν λειτουργία αερολιμένα που βρίσκεται στην περιοχή «Αλυκές» Νάξου, προκειμένου να γίνει σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλέστερο για το επιβατικό κοινό και τα αεροσκάφη. Οι παρεμβάσεις αφορούν:
1. Επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση του υφιστάμενου κτηρίου, εμβαδού 350 τ.μ. κατά 850 τ.μ.
2. Επέκταση κατά 8 στρ,. του υφιστάμενου δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών, εμβαδού 4 στρ. και συντήρηση και ασφαλτόστρωση του υφιστάμενου διαδρόμου τροχοδρόμων και της πίστας αεροσκαφών.
3. Κατασκευή εσωτερικής περιμετρικής οδού πλάτους 6 μ. με μήκος 2 χλμ. Σε απόσταση περίπου 80 μ. από τα όρια.
4. Κατασκευή βοηθητικού οικίσκου – αποθήκης και στεγάστρου συνολικής επιφάνειας 400 τ.μ.
5. Επέκταση κατά 6,5 του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης με απαλλοτρίωση.
6. Κατασκευή υδατόπυργου, χωρητικότητας 130 κ.μ.
7. Αντικατάσταση της υφιστάμενης περίφραξης νατοϊκού τύπου με νέα περίφραξη αυξημένου ύψους μεγίστης ασφαλείας.
8. Κατασκευή δεξαμενών καυσίμων σε χώρο 1 στρ. υπό απαλλοτρίωση.9. Κατασκευή ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, φωτοσήμανσης και αποχετευτικού δικτύου υγρών αποβλήτων για σύνδεση με δημοτικά δίκτυα.Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω αναφερόμενα, θεωρούμε ότι μπορούμε να γνωμοδοτήσουμε κατ’ αρχήν, θετικά επί της παρούσας Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: