Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Ζητούν το πράσινο χρίσμα

Τρεις οι υποψήφιοι για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων

Έξι οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια

Ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο Δήμαρχος Τήλου Τάσος Αλιφέρης, ο Βουλευτής Παναγιώτης Ρήγας, ο πρώην Δήμαρχος Άνω Σύρου Γιώργος Πάπιτσης, ο πρώην Δήμαρχος Κύθνου Γιώργος Μαρτίνος και ο Μανώλης Κρητικός είναι οι υποψήφιοι από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίοι θα διεκδικήσουν το χρίσμα για τον τίτλο του αιρετού Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου. Τόσο ο κ. Μαχαιρίδης, όσο και οι κ.κ. Αλιφέρης και Ρήγας προτάθηκαν από τρίτους για να λάβουν την κομματική στήριξη, ενώ οι κ.κ. Πάπιτσης, Μαρτίνος και Κρητικός υπέβαλαν αυτοπροτάσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το προβάδισμα φέρεται να έχουν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου Γιάννης Μαχαιρίδης, ο οποίος εκτιμάται ιδιαίτερα για τις διοικητικές του ικανότητες και εμπειρίες, ενώ ιδιαίτερης εκτίμησης χααίρει και ο Δήμαρχος Τήλου. Ο κ. Αλιφέρης προέρχεται από ένα μικρό νησί και με δεδομένη τη στήριξη που θα πρέπει να παρέχει η Περιφέρεια στα νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων, τα οποία αδυνατούν να διοικηθούν μόνα τους, είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει την επιλογή του ΠΑΣΟΚ. Όσο για το Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα, έχει εκφράσει ήδη τη στήριξή του στο πρόσωπο του κ. Μαχαιρίδη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δέσμευση μέσω της αίτησης των υποψήφιων Περιφερειαρχών να στηρίξουν αυτόν που θα αναδειχθεί από τη διαδικασία αυτή, αποτελεί ίσως έναν από τους λόγους τακτικής που οι τρε
ις δεν υπέβαλαν αίτημα για το χρίσμα, αλλά προτάθηκαν από τρίτους. Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε ότι ο κ. Μαχαιρίδης έχει προταθεί και για το Δήμο Ρόδου.

Υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες

Ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάιλας διεκδικεί το χρίσμα για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, ενώ κατατέθηκαν άλλες δύο προτάσεις για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη και αφορούν τον κ.Μάνθο Μανθόπουλο και το Ναξιώτη κ. Νίκο Πρωτονοτάριο.

Για τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου, έχουν κατατεθεί τρεις αυτοπροτάσεις, του κ. Τέλη Ηρακλείδη γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, του Αντώνη Χατζηιωάννου, ο οποίος είναι σύμβουλος του νυν Περιφερειάρχη και του κ. Μιχάλη Ερωτόκριτου Έπαρχου Καρπάθου.

Και ενώ στο ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει το τοπίο των ενδιαφερόμενων, στη Ν.Δ. τα κλίμα παραμένει συγκεχυμένο, εν αναμονή του συνεδρίου. Στο προσκήνιο παραμένει το όνομα του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Χαράλαμπου Κόκκινου, ενώ έχουν επίσης ακουστεί ονόματα όπως αυτό του κ. Αρ. Παυλίδη, αλλά και του πρώην Βουλευτή Δωδεκανήσου Αναστάσιου Καραμάριου.


Στο Δήμο Νάξου

Για τον ενιαίο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων υπεβλήθησαν τρεις προτάσεις. Αίτημα για το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε όπως ήταν αναμενόμενο ο νυν Δήμαρχος κ. Νίκος Μαράκης, όπως επίσης και ο κ. Γιάννης Μαργαρίτης. Από το Κουφονήσι κατέθεσε πρόταση και ο κ. Ανδρέας Πράσινος, ο οποίος διατελεί πρόεδρος των υπαλλήλων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών. Αντίθετα, ο προερχόμενος επίσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Γρυλλάκης δεν μπήκε στη διαδικασία διεκδίκησης του χρίσματος.

Στις λοιπές Κυκλάδες

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Πάρο δεν υποβλήθηκε καμία πρόταση για χρίσμα, από τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους Δημάρχους, είτε από την κ. Πρωτολάτη, η οποία έχει δηλώσει ότι κατέθεσε την κομματική της ταυτότητα, είτε από το νυν Δήμαρχο κ. Βλαχογιάννη, ο οποίος φέρεται να έχει τη στήριξη του Υπουργού Γιάννη Ραγκούση.

Στη Σύρο, ο νυν Δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας κατέθεσε αυτοπρόταση, όπως και στη Σέριφο ο κ. Λιβάνιος.

Στη Σαντορίνη, τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι διεκδικούν το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ, με αυτοπρόταση οι Γιώργος Ρούσος και Γιώργος Χάλαρης και με ετεροπρόταση ο Έπαρχος κ. Χρύσανθος Ρούσσος.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ποίος είναι ο Μαργαριτής Γιάννης και Πράσινος Ανδρέας;;