Κυριακή 23 Μαΐου 2010

ΑΜΠΕΛ...ΣΟΦΙΕΣ 65

Κέμπριτζ…ίστικα
Σνφμύωα με μια έυρενα στο Πισήναπιμετο του Κμτρπιαιζ, δεν πεαίζι ρλόο με τι σριεά ενίαι τοθοπεμετενα τα γταμάμρα μσέα σε μια λξέη, αεκρί το πώτρο και το ταελείτυο γάμρμα να ενίαι στη στωσή θσέη.
Τα υλοπιόπα μροπούν να ενίαι σε τχίυεας θιέεσς και μροπετίε να
δαβαιάεστε τις λιεξές χρωίς πλβημόρα.
Ατυό γνίταει γαιτί ο απρώνθονις εκέγλφοας δεν δαεβζιάι
γάμρμα γάμρμα κθάε λξέη αλλά την λξέη σαν σνύλοο.
Ατίπτσυεο ε;
Εγκέφαλοι
Τι σέχση έοχυν όλα τα πραπαάνω με το Δμήο Νξάου; Αοφυ πρόεκιται για εκεγλάκιφη διρειγασία. Άτνε τρώα να την εγηξήεσις του Μακάρη…..ο οοπίος χρημιοσποιεί τα αλεπμουνρζεϊκα, όπως ένακε και με τυος δαμιαρτυρεμόνους Γηναλιώτες για να τους ξφεοτθωρεί από το Δαρχημείο !!!
Ερμηνείες
Δεν ξέρουμε στ’αλήθεια με πια γλώσσα εξήγησε ο Δήμαρχος Νάξου στους επαναστατημένους Γαληνιώτες ότι «δεν συμφωνεί με τη θέση Κορφή Ξύδη» αλλά όπως άφησε να εννοηθεί λίγο ως πολύ ότι είναι «υποχρεωμένος» να ακολουθήσει τις «εντολές της Νομαρχίας». Αυτό θα πει εγκεφαλική λειτουργία και διπλωματική ικανότητα, (!!!) να καταφέρνεις να λες το ψέμα ακαριαία και έπειτα «στρίβειν δια του Αραβώνος». Έλα ντε όμως που τα έγγραφα είναι αδιάψευστοι μάρτυρες. «Verba volant, scripta manent” που έλεγαν και οι αρχαίοι Λατίνοι… όπερ μεθερμηνευόμενον Ελληνιστί «τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν». Η καλά διαβασμένη όμως Εμμανουέλα δεν έχαψε, όπως βέβαια δεν έχαψαν και οι υπόλοιποι διαμαρτυρόμενοι..!!
Διπλωματική απάντηση
Παρά το γεγονός ότι ο Ν. Μαράκης «σπούδασε» 16 χρόνια με Δήμαρχο τον Β. Κόκοτα, δεν κατάφερε τελικά να του πάρει στους διπλωματικούς χειρισμούς. «Αν η μελέτη λέει ότι πρέπει να γίνει ο ΧΥΤΑ στην πλατεία της Χώρας τότε θα τον κάνουμε στην πλατεία..» έλεγε ο τέως Δήμαρχος και πετούσε το μπαλάκι στους μελετητές. Βέβαια ίσως να υπάρχει και άλλος λόγος για τον κ. Μαράκη, που το μπαλάκι πρέπει να πάει Νομαρχία …είναι ευκαιρία, σου λέει, να πάρει η μπάλα κανέναν από δαύτους, μπας και μείνουμε λιγότεροι….

Πάμε Μουντιάλ…πάμε Νάξο

Η προεπιλογή του προπονητή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Οτο Ρεχάγκελ, επεφύλαξε μια ευχάριστη έκπληξη για τους Ναξιώτες που ακούει στο όνομα Κώστας Μανωλάς. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νάξο, κάνοντας εδώ, στον Πανναξιακό και τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα, τιμά το νησί μας με τη παρουσία του στα 18 του χρόνια στα σαλόνια της Α Εθνικής. Δεν γνωρίζουμε αν τελικά θα ταξιδέψει στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, όπως είχε γίνει και με τον θείο του Στέλιο την άλλη και μοναδική μέχρι τότε φορά που έπαιξε η Ελλάδα στη τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλου ποδοσφαίρου, στις ΗΠΑ, αλλά θέλουμε να ξέρουμε αν τελικά θα προβληθεί η Νάξος από τα τηλεοπτικά σπότ, όπως είχε γίνει και με το Εuro πριν 6 χρόνια. Με το Κώστα και το Στέλιο διαφημιζόμαστε χωρίς να πληρώσουμε, τώρα αν χρειαστεί να δώσουμε και κάτι σε καιρούς χαλεπούς για τον τουρισμό και την οικονομία …ας το κάνουμε και σίγουρα θα πιάσει τόπο!!
ΚΑΛΗ..κράτικη λύση
Μια και ο λόγος για Μανωλά δεν μπορώ να προσπεράσω τη θετική παρουσία του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που έχει δείξει δείγματα γραφής από την δουλειά που κάνει. Πρώτη φορά μετά από χρόνια βλέπω τάξη στη χερσαία ζώνη της παραλίας. Μια εικόνα που αρμόζει στο προϊόν που θέλουμε να πουλάμε και τιμά την κοινωνία μας. Σε αντίθεση όμως στο εσωτερικό της πόλης τα πράγματα δεν είναι καθόλου ίδια. Ένας λόγος είναι ότι εκεί δεν υπάρχει Μανωλάς, ένας άλλος είναι ότι αρμόδιο για την τάξη στην παραλία είναι το Λιμεναρχείο που πρόσφατα ενισχύθηκε με 16(!!) νέους λιμενοφύλακες σε αντίθεση με την αστυνομία που δεν επαρκεί το προσωπικό και τέλος ένας άλλος λόγος που σκέφτομαι είναι ότι αυτοί που μπορεί να σώσουν τη Χώρα είναι οι αιρετοί του Δήμου Δρυμαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: