Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Ειρήνη Χάλκου

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΛΚΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΝΑΚΙΩΤΩΝ
Συγκινητική εκδήλωση για να τιμηθεί η μεγάλη λαϊκή ποιήτρια Ειρήνη Χάλκου, οργάνωσε ο Σύλλογος Δανακιωτών σε συνεργασία με τον ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιάννη Προμπονά, την Κυριακή 22-11-2009 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Γαλατσίου.
Οι Δανακιώτες, αλλά και οι φίλοι του Δανακού και της Ειρήνης Χάλκου, που γέμισαν την αίθουσα του πνευματικού κέντρο, άκουσαν και έμαθαν για την ζωή και το έργο της μεγάλης συμπατριώτισσας ποιήτριας. Τόσο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιούλα Αργυροπούλου, όσο και η Νηπιαγωγός κ. Χάιδω Δρυμαλίτου, οι οποίες ήταν οι βασικές ομιλήτριες, έκαναν κοινωνούς τους παρευρισκόμενους με τη ζωή και το μεγάλο και σημαντικό έργο της ποιήτριας και στιχουργού. Επεσήμαναν το πλούσιο πηγαίο ταλέντο της, την πλούσια ποιητική και στιχουργική δουλειά της.
Αλήθεια ποιος από εμάς δεν έχει τραγουδήσει τα τραγούδια της Ειρήνης Χάλκου, μελοποιημένα και τραγουδισμένα από όλους τους Ναξιώτες καλλιτέχνες.
Να επισημάνουμε ότι η κ. Χάλκου έχει γράψει δύο ποιητικές συλλογές το «τραγουδώ και γράφω» και «η ζωή πέρασε» καθώς και ένα πεζογράφημα «σαν Παραμύθι», όλα είναι αναφορές στις ρίζες μας, για τις δύσκολες και ευχάριστες μέρες του χωριού, για την ξενιτιά, για τον έρωτα, για την ζωή και τον θάνατο, για τα ήθη και έθιμα των χωριών μας.
Η εκδήλωση έκλεισε με τα τραγούδια της Eιρήνης, που ερμήνευσαν συντοπίτες καλλιτέχνες με την συνοδεία κεράσματος.

Κ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: