Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

Αρχισε ο διάλογος για τις μεακινήσεις με το ΚΤΕΛ

Τα προβλήματα της μετακίνησης του επιβατικού κοινού και των μαθητών με το ΚΤΕΛ βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Δήμος Δρυμαλίας, την περασμένη Δευτέρα, στο Χαλκί. Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Ιακ. Κορρές κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τα δρομολόγια, τις καθυστερήσεις και για τα γενικότερα προβλήματα που παρατηρούνται, ενώ παράλληλα και εκείνος επεσήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι οδηγοί των λεωφορείων. Κατά τη συνάντηση αυτή αποφασίστηκε να τοποθετηθούν πινακίδες, στις οποίες θα αναγράφονται οι ώρες αναχώρησης των λεωφορείων και θα τοποθετηθούν στις στάσεις των χωριών της Νάξου, ώστε να ενημερώνονται οι κάτοικοι για τα δρομολόγια. Επίσης, συζητήθηκε να επανέλθει «το λεωφορείο του πλοίου», το οποίο εξυπηρετεί αυτούς που πρόκειται να ταξιδέψουν ή επισκέπτονται το νησί μας. Ο κ. Κορρές δεσμεύτηκε το καλοκαίρι να δρομολογηθεί απογευματινό δρομολόγιο από τον Απόλλωνα προς τη Χώρα, ενώ το ΚΤΕΛ θα ενημερώσει τα Τοπικά Συμβούλια, αλλά και την Αστυνομία για τα προβλήματα που συναντούν οι οδηγοί στους δρόμους του νησιού, ώστε να δοθούν άμεσες λύσεις. Λόγος έγινε και για τα μικρότερης χωρητικότητας λεωφορεία, τα οποία θα είναι πιο ευέλικτα και για τα οποία ο κ. Κορρές δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους το ΚΤΕΛ θα προμηθευτεί ένα 18 θέσεων, το οποίο θα δρομολογηθεί στα «δύσκολα» σημεία, ενώ συζητήθηκε και το ενδεχόμενο παραχώρησης του λεωφορείου του Δήμου στο ΚΤΕΛ, προκειμένου να πραγματοποιεί κυκλικές διαδρομές, στο Δήμο Δρυμαλίας.
Από την πλευρά του ο Δήμος Δρυμαλίας θα συντάξει ερωτηματολόγιο, το οποίο θα διανεμηθεί στους πολίτες, προκειμένου μέσω των απαντήσεων να διατυπωθούν τα προβλήματα, οι ανάγκες και οι απόψεις των Ναξιωτών για το ΚΤΕΛ.
Παράλληλα, έγιναν προτάσεις για δυνατότητα κράτησης εισιτηρίων μέσω τηλεφώνου, για κυκλικά δρομολόγια με τη δεύτερο κέντρο π.χ. στην Απείρανθο, ενώ έγινε αναφορά και στη συμπεριφορά κάποιων οδηγών.
Τι είπαν
Το παρόν στη συνάντηση αυτή έδωσε και ο Έπαρχος Νάξου κ. Βασίλης Κορρές, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι οι υπεραστικές συγκοινωνίες εγκρίνονται από την ΤΕΔΚ, και διευκρίνισε το νομοθετικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο καθορίζονται και εκτελούνται τα σχολικά και λοιπά δρομολόγια.
Ο Διευθυντής του Λυκείου Τραγαίας κ. Γιάννης Γκούφας τόνισε την αναγκαιότητα επαναφοράς του «λεωφορείου του καραβιού», αλλά και της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, ενώ αναφέρθηκε και στην απομόνωση των ορεινών χωριών, εξ αιτίας των μειωμένων δρομολογίων. Ο Διευθυντής του ΕΠΑΛ κ. Ιορδάνης Κυριακίδης αναφέρθηκε στην ασφάλεια των μαθητών, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βλησίδης τόνισε ότι η συνάντηση αυτή θα έπρεπε να είχε προηγηθεί του σχεδιασμού και καθορισμού των δρομολογίων, ενώ θα πρέπει να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του επιβατικού κοινού. Ανέφερε μάλιστα ότι το ΚΤΕΛ δεν πρέπει να οχυρώνεται πίσω από τα θέματα πληρότητας των λεωφορείων και να μην παραβλέπεται η κοινωνική διάσταση και χαρακτήρας των υπηρεσιών που παρέχονται. Ένταση υπήρξε όταν ο Πρόεδρος της Μονής κ. Κοντοπίδης αναφέρθηκε στη Μονή λέγοντας ότι φεύγουν οικογένειες εξαιτίας των προβλημάτων στη μετακίνηση, ανέφερε μάλιστα ότι «το ΚΤΕΛ εκτελεί την ορεινή Νάξο» και δεν εφαρμόζει κοινωνική πολιτική.
Στη συνάντηση αυτή παρέστησαν και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εμποροεπαγγελματιών κ. Παγώνης και της Εστίασης κ. Παπαδόπουλος, οι οποίοι δήλωσαν προβληματισμένοι για όσα ειπώθηκαν. Επίσης, παραβρέθηκαν πρόεδροι Τοπικών Διαμερισμάτων, καθώς και γονείς, οι οποίοι παρουσίασαν τα προβλήματα μετακίνησης των παιδιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνάντηση αυτή δεν παραβρέθηκε κανένας Δήμαρχος ή Βουλευτής, αν και είχαν προσκληθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: