Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος στις Κυκλάδες και Πανελλήνια κατά των δολοφωνικών επιθέσεων των φασιστών

Διαβάστε όλες τις δηλώσεις πολίτικών, κομμάτων και οργανώσεων
Ανακοίνωση Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Kυκλάδων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Τα χθεσινά γεγονότα στο Κερατσίνι αποτελούν σκηνές βγαλμένες από τις χειρότερες της ελληνικής ιστορίας. "Το παρελθόν έγινε παρόν και μέλλον."
Σήμερα, πιο πολύ από ποτέ, είναι αναγκαία η συσπείρωση όλων των Ελλήνων και ειδικά των νέων ανθρώπων απέναντι στον κηρυγμένο πόλεμο των νεοναζίεναντίον συνανθρώπων μας εξαιτίας της φυλετικής, σεξουαλικής, θρησκευτικής ή πολιτικής τους ταυτότητας. Εναντίον όλων μας.
Δηλώνουμε τον αποτροπιασμό μας για την στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Απευθύνουμε πρόσκληση προς όλους τους νεολαιίστικους φορείς, τις κομματικές οργανώσεις, προς τον κάθε νέο και την κάθε νέα να συνταχθεί στον αγώνα κατά των νεοναζί. Ο ναζισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα. H υπεράσπιση της εθνικής και λαϊκής ενότητας είναι υποχρέωση όλων μας.
Ο Γραμματέας Νεολαίας Πασόκ Κυκλάδων Δημητροκάλλης Σταμάτιος

Δηλώσεις Κρίτωνα Αρσένη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Δηλώσεις του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα:
"Κόμματα, αστυνομία και ΜΜΕ με την ανοχή τους έκαναν ρουτίνα τις απειλές, το φόβο και τους προπηλακισμούς. Αν δε χρειάζεται νέος αντιρατσιστικός νόμος, πόσες δολοφονίες χρειάζεται η κυβέρνηση για να εφαρμόσει τον υφιστάμενο αντιρατσιστικό και το κοινό ποινικό δίκαιο; Η σιωπή, η αδράνεια και η καθυστέρηση απειλούν να κάνουν νέα ρουτίνα τις δολοφονίες."



Αντιμετωπίστε το φασισμό ή παραιτηθείτε!
Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες

Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, δήλωσε:
«Όσο η κυβέρνηση διαλύει τον κοινωνικό ιστό και μας εθίζει στον αυταρχισμό και στην επιβολή μέτρων με χημικά και βία, προκειμένου να ικανοποιήσει τις μνημονιακές πολιτικές της, δημιουργεί οργή και επιθυμία για εκδίκηση, προϋποθέσεις που θρέφουν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Και όσο ανέχεται τους νεοναζί και την ακροδεξιά βία τους, παρά τις υποκριτικές δηλώσεις περί άκρων, ο φασισμός ριζώνει στην κοινωνία και σκοτώνει τα παιδιά της, παρότι δεν ευθύνονται αυτά για την κατάντια της χώρας. Αν η κυβέρνηση, λοιπόν, δε μπορεί ή δε θέλει να αντιμετωπίσει το φασισμό και να υπερασπιστεί τη δημοκρατία, αλλά και αν αφήνει την αστυνομία στο ρόλο του θεατή εγκληματικών ενεργειών, τότε οφείλει άμεσα να παραιτηθεί».
Το χέρι των ακροδεξιών δολοφόνων το όπλισαν το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, οι διεφθαρμένοι πολιτικοί, η ανοχή απέναντι στον εθνικισμό και οι πολιτικές που έφεραν σε απόγνωση τους πολίτες.
Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής έπρεπε να αντιμετωπιστεί ριζικά όταν βρισκόταν ακόμη στο σκοτάδι του πολιτικού και κοινωνικού περιθωρίου και όχι όταν μετατράπηκε σε κάδο απορριμμάτων της ψήφου των πολιτών με διψήφια ποσοστά. Τότε που οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν θέσει στο ευρωκοινοβούλιο (Σεπτέμβριος 2009) το ζήτημα της «απαγόρευσης της λειτουργίας νεοναζιστικών ομάδων όπως η Χρυσή Αυγή» και ακολούθησε ως απάντηση η αδιαφορία και η είσοδος του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση.

Από την άλλη, οι πολίτες που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή οφείλουν να αναρωτηθούν γιατί αυτή σκοτώνει τα νιάτα και το διαφορετικό, γιατί προσφέρει φόβο και θάνατο, αντί για τη λύτρωση από την κρίση που υποσχόταν και υπόσχεται προεκλογικά. Πιστεύουν ακόμη ότι η Χρυσή Αυγή τιμωρεί τους ένοχους και έτσι θα σώσει τη χώρα;

Για τις καταγγελίες ότι η δολοφονία έγινε παρουσία αστυνομικών που δεν αντέδρασαν οφείλει ανεξάρτητη αρχή να τις διερευνήσει και για μια ακόμη φορά να εξεταστεί η ιδιότυπη σχέση Χρυσής Αυγής και ΕΛΑΣ.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμμετέχουν στις Αντιφασιστικές Συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 18.00 στηνΑμφιάλη – Κερατσίνι οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Περισσότερες πληροφορίες: Θανάσης Μακρής, τηλ, 6974263565


Παναγιώτης Ρήγας εγκληματικές oi δράσεις της Χρυσής Αυγής

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κυριο Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με αφορμή τις νέες εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής, έστειλε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας ζητώντας να συγκληθεί άμεσα, σύσκεψη των Γραμματέων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Συνταγματικού Τόξου, ώστε να ληφθούν αποφάσεις κοινής θεσμικής δράσης, για την προστασία του πολιτεύματος, την προστασία του Κοινοβουλίου, και την προστασία των πολιτών. από τις έκνομες και εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής
Διαβάστε την επιστολή στην ιστοσελίδα μας http://www.prigas.gr/?p=main
Ανακοίνωση του Προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, Ανδρέα Λοβέρδου για τα τραγικά γεγονότα στο Κερατσίνι
Καταδικάζουμε ρητά, απερίφραστα, "δίχως ναι μεν αλλά" την εν ψυχρώ δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, του Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι. Η πολιτική του μίσους κατέληξε να οπλίζει χέρια δολοφόνων. Από το 2010 που ξεκίνησαν τα έκτροπα και οι πρακτικές του μίσους, λέγαμε στους πολιτικούς μέντορες της τυφλής βίας πως αργά ή γρήγορα θα είχαμε και φόνους. Ιδού το αποτέλεσμα. Αντί για την πεπατημένη των κροκοδείλιων δακρύων ορισμένων υποκριτών της πολιτικής, καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις, μπροστά στον αδικοχαμένο, να δώσουν όρκο πως θα κάνουν ό,τι μπορούν ώστε να είναι το τελευταίο θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: