Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πόλεμος... για την βουλευτική έδρα με πρόσχημα την "έδρα" της περιφέρειας.

Το κτίριο της Περιφέρειας στη Σύρο
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:Το κόμμα του κ. Καμμένου θέλει την έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:    «Κινήσεις απόγνωσης και απελπισίας  για την επανεκλογή του κ.  Ρήγα»
Με αφορμή δηλώσεις υποψήφια βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Δωδεκάνησα για την μεταφορά της εδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίουη ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απάντησαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες των Κυκλάδων και ο υποψήφιος βουλευτής κ. Μάριος Βουτσίνος οι οποίοι κάνουν λόγο για "Κινήσεις απόγνωσης και απελπισίας  για την επανεκλογή του κ.  Ρήγα». Πιο συγκεκριμένα οι επιστολές που δόθηκαν στα τοπικά ΜΜΕ έχουν ώς εξής:

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΚΥΚΛΑΔΩΝ:Το κόμμα του κ. Καμμένου θέλει την έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο
Κυρίαρχο στοιχείο της προεκλογικής της εκστρατείας, έκανε την μεταφορά της έδρας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Σύρο στη Ρόδο, η υποψήφια βουλευτήςτων Ανεξάρτητων Ελλήνων του κυρίου Καμμένου στα Δωδεκάνησα, κυρία Τσαμπίκα Ιατρίδου. Μιλώντας για «προδοσία» των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Δωδεκανήσου που παρέδωσαν αμαχητί την έδρα της Περιφέρειας στις Κυκλάδες, η κυρία Ιατρίδου έχει θέσει αρκετές φορές το ζήτημα της μεταφοράς της έδρας στην Ρόδο. Η στάση αυτή της κυρίας Ιατρίδου που προφανώς έχει την έγκριση του κυρίου Καμμένου, αποτελεί ωμή πολιτική πρόκληση για την Σύρο, τις Κυκλάδες και το σύνολο των πολιτών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε την Περιφέρεια το 1985 ως αποκεντρωμένη διοικητική μονάδα του κράτους, καθόρισε με νόμο ως έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου την Σύρο. Το ίδιο έπραξε και το 2010 όταν με τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ορίσθηκε ως έδρα της αιρετής πλέον Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου η Σύρος. Το ΠΑΣΟΚ έκανε αυτή την επιλογή αγνοώντας την πολιτική ζημιά που θα υφίστατο στα Δωδεκάνησα. Επέδειξε πολιτική συνέπεια και γενναιότητα σε αντίθεση με τον καιροσκοπισμό και την μικροπολιτική συμπεριφορά άλλων πολιτικών δυνάμεων. Σήμερα, και ενώ το θέμα της έδρας έχει κλείσει οριστικά, η υποψήφια Βουλευτής του κυρίου Καμμένου από τα Δωδεκάνησα, το επαναφέρει με ένταση και προκλητικότητα διχάζοντας τους πολίτες της περιφέρειάς μας στο βωμό του μικροκομματικού οφέλους. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό και κανείς δεν μπορεί να πατάει σε δυο βάρκες εξαπατώντας ταυτόχρονα Κυκλαδίτες και Δωδεκανήσιους, θα πρέπει το κόμμα του κυρίου Καμμένου να πάρει θέση. Να δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν θέτει θέμα μεταφοράς της έδρας και ότι αναγνωρίζει τη Σύρο ως έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για σήμερα και για το μέλλον. Μέχρι τότε ο κύριος Καμμένος και οι εκπρόσωποι του θα παραμένουν έκθετοι στην συνείδηση των Συριανών και των Κυκλαδιτών.

  «Κινήσεις απόγνωσης και απελπισίας  για την επανεκλογή του κ.  Ρήγα»
Η αγωνία του Παναγιώτη  Ρήγα να επανεκλεγεί τον οδηγεί σε κινήσεις απελπισίας και απόγνωσης. Κάπως έτσι ερμηνεύεται και η  ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής  ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων (είναι ένα όργανο το οποίο ελέγχεται απόλυτα από  τον κ. Ρήγα) η οποία αναφέρει πως  η υποψήφια των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» στα Δωδεκάνησα, Μίκα Ιατρίδη επανέφερε το ζήτημα μεταφοράς της έδρας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη Ρόδο.
Όποιος έχει ασχοληθεί  έστω και στοιχειωδώς με τα θέματα της Δωδεκανήσου, θα γνωρίζει καλά ότι  τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, δεν υπάρχει βουλευτής, δήμαρχος, νομάρχης, ή τοπικός παράγοντας του  γειτονικού νομού, που να μην έχει ζητήσει τη μεταφορά της έδρας  της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στη  Ρόδο, χωρίς βέβαια να έχει συμβεί κάτι τέτοιο.
Αυτός μάλιστα που το ζητούσε  επίμονα μέχρι και πρόσφατα ήταν ο π. νομάρχης Δωδεκανήσου και  σημερινός Περιφερειάρχης του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μαχαιρίδης.
Επί της ουσίας του  θέματος: Στο επίσημο πρόγραμμα των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» προτείνεται η αναθεώρηση του «Καλλικράτη», ο οποίος στήθηκε βεβιασμένα και αναποτελεσματικά – με τις ευλογίες των κ.κ. Ραγκούση και Ρήγα – και το μόνο που κατάφερε είναι να οδηγήσει τους Δήμους και τις Περιφέρειες ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία και τη στάση πληρωμών στο προσωπικό τους.
Ειδικότερα για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου που είναι ένα  από τα «πειραματόζωα» του Καλλικράτη προτείνουμε τα εξής:
1.Να διατηρηθεί ως έχει με την προϋπόθεση όμως Κυκλάδες και Δωδεκάνησα να έχουν αυτονομία κινήσεων, ξεχωριστό νομαρχιακό συμβούλιο που θα λαμβάνει επιτελικές αποφάσεις για κάθε νομό, ενισχυμένα καθήκοντα αντιπεριφερειαρχών που θα αποκτήσουν ρόλο όπως οι παλιοί νομάρχες και ξεχωριστό ταμείο για κάθε νομό με σκοπό τη χρηματοδότηση έργων και δράσεων.
2.Αυτονόμηση Κυκλάδων και Δωδεκανήσων σε δύο διαφορετικές Περιφέρειες, λόγω της νησιωτικότητας και των σοβαρότατων προβλημάτων που παρουσιάζονται σήμερα στη διοίκηση της ενιαίας Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.
3.Δημιουργία Περιφέρειας Κυκλάδων – Σάμου – Ικαρίας
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΆΝΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ  Η ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ  ΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΟΙ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ  ΣΤΗ ΣΥΡΟ.
Κατανοούμε απόλυτα, ότι  μετά το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, ο  κ. Ρήγας ζει το δικό του δράμα  και ως γνήσιος επαγγελματίας  πολιτικός, έχει κινήσει γη και ουρανό για να επιστρέψει στην «καρέκλα»  του, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, μηχανισμό  και υπόγεια διαδρομή για την  επανεκλογή του.
 Ο ίδιος πάντως, εξακολουθεί να κάνει περιορισμένες δημόσιες εμφανίσεις στα νησιά, αφού φοβάται να αντικρίσει τους πολίτες στα μάτια. Αντί αυτού, κρύβεται πίσω από δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, στις Α’ θέσεις των πλοίων όταν ταξιδεύει και σε ξενοδοχεία στα νησιά. Αυτό και μόνο μαρτυρά την ενοχή του απέναντι στους Κυκλαδίτες.
Τέλος, η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, αντί να ασχολείται με τον υποτιθέμενο  διχασμό που προκάλεσαν στην κοινωνία του Νοτίου Αιγαίου οι δηλώσεις της  κ. Ιατρίδη, θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με το διχασμό που έχει προκαλέσει ο κ. Ρήγας μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες, αφού με την τακτική που ακολουθεί εδώ και χρόνια, έχει αποβάλει από το κόμμα υγιείς δυνάμεις απ’ όλα σχεδόν τα νησιά και ανθρώπους που θα μπορούσαν να προσφέρουν στον τόπο πολύ περισσότερα από εκείνον.
ΜΑΡΙΟΣ ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ (υποψήφιος βουλευτής  Κυκλάδων)
e-mail: marios.voutsinos@gmail.com


Ανταπάντηση της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Κυκλάδων
Η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ λειτουργόντας ως συλλογικό όργανο με διακριτή πολιτική παρουσία στις Κυκλάδες έθεσε χθες ένα συγκεκριμένο ζήτημα που αφορά την θέση του κόμματος του κ. Καμμένου σχετικά με την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Αντί για μια σαφή απάντηση με την επίσημη θέση του κόμματος, εκδόθηκε μια ανακοίνωση λίβελος από τον υποψήφιο του κ. Καμμένου στις Κυκλάδες με την οποία επιτίθεται με σκαιό και απαράδεκτο ύφος στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ στις Κυκλάδες Παναγιώτη Ρήγα. Το πολιτικό μας ήθος δεν μας επιτρέπει να απαντήσουμε στις αθλιότητες του κ. Βουτσίνου. Οι Κυκλαδίτες έχουν κρίση και θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την ποιότητα των νεόκοπων «σωτήρων» που έχουν στελεχώσει το κόμμα του κ. Καμμένου.
Το ερώτημα μας όμως εξακολουθεί να παραμένει αναπάντητο.Το επαναλαμβάνουμε και ξαναρωτάμε το κόμμα του κ. Καμμένου.Καλύπτει ή αποδοκιμάζει την θέση της υπ. Βουλευτού του στα Δωδεκάνησα κας Ιατρίδου σχετικά με την μεταφορά της έδρα τηςΠεριφέρειας Νοτίου Αιγαίου από τη Σύρο στη Ρόδο.
Βέβαια ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Καμμένος χειρίστηκε την υπόθεση των επαφών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα υπάρξει σαφής τοποθέτηση του για το θέμα της έδρας της Περιφέρειας.
Παρά ταύτα οι Κυκλαδίτες και οι Συριανοί πολίτες περιμένουν την επίσημη σαφή θέση του κόμματος.
Μέχρις ότου υπάρξει απάντηση οι Συριανοί και οι Κυκλαδίτες θεωρούν ως δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος και το κόμμα του συντάσσονται με τη θέση της κα Ιατρίδου που θέλει την έδρα της Περιφέρειας στη Ρόδο.
Από τη Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κυκλάδων


Δεν υπάρχουν σχόλια: