Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Μαχαιρίδης: Απρέπεια να επιτίθενται στον Χ. Κόκκινο οι συνάδελφοί του



"Ειναι λυπηρά αυτά που συμβαίνουν στην Περιφέρεια, ενώ θα έπρεπε να ασχολούνται με την παραγωγή έργου. Είναι απρέπεια να επιτίθενται στον κ. Κόκκινο οι συνάδελφοί του" είπε μιλώντας σήμερα στον sky ο Γ. Μαχαιρίδης επισημαίνοντας ότι ειναι επιλογή του να μην ασχοληθεί με το θέμα αυτό για να κάνει αντιπολίτευση.
«Eίναι λυπηρά αυτά που γίνονται στην περιφέρεια»
Είναι λυπηρό να βλέπουμε αυτές τις διαδικασίες που αφορούν την περιφέρεια , θα θέλαμε να μην συνεχιστεί αυτή η διαμάχη και η αντιπαράθεση , θα θέλαμε να επιστρέψουν τα πράγματα στη
προτέρα κατάσταση . Νομίζω ότι στα τόσα χρόνια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και της περιφερειακής , ποτέ δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα.
Άρα δεν υπάρχει θέμα για νερό στο μύλο του Μαχαιρίδη. Ο Μαχαιρίδης είναι αντιπολίτευση ασκεί την κριτική ή καταθέτει προτάσεις και ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είμαστε από εκείνες τις παρατάξεις οι οποίες επιχαίρουν γι’ αυτά που συμβαίνουν ή και εκμεταλλεύτηκε αυτά που
συμβαίνουν. Ούτε ανακοίνωση βγάλαμε, παρόλο που νομίζω ότι αν αυτό συνέβαινε στην παράταξη τη δική μας θα ήτανε η συμπεριφορά της περιφερειακής αρχής τελείως διαφορετική.
«Να αρχίσει η περιφερειακή αρχή να δείχνει έργο»

Εμείς αφήσαμε πίσω μας 650 περίπου έργα και 60 εκατομμύρια στο ταμείο. Αυτό το οποίο θα θέλαμε είναι η περιφερειακή αρχή να αρχίσει να παρουσιάζει το πρόγραμμά της και το τι πρόκειται να κάνει στον τόπο. Δεν μας ενδιαφέρουν όλα αυτά , ούτε η μικροπολιτική μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει ο τόπος. Η χώρα και ο τόπος περνάνε δύσκολα. Υπάρχει η δυνατότητα ενώνοντας τις δυνάμεις μας να κάνουμε πράγματα στον τόπο. Γι’ αυτό μας ψήφισε ο λαός.

Μας θλίβουν αυτά τα οποία βλέπουμε και δεν είναι η διαμάχη μόνο με τον κ. Κόκκινο αλλά και όλα αυτά τα γεγονότα που βλέπουμε. Ο κ. Κόκκινος αναφέρθηκε σε κομματικούς φίλους που βολεύτηκαν στο σύστημα. Και θα το δούμε το επόμενο διάστημα που και ποιοι κατέλαβαν θέσεις κι αν είναι αμειβόμενες, αλλά και τι συμβαίνει με την υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου.

«Είναι απρέπεια να δέχεται επίθεση από συναδέλφους του ο κ. Κόκκινος»

Είναι απρέπεια αυτή τη στιγμή νομίζω – και δεν θέλω να υπερασπιστώ τον κ. Κόκκινο, ούτως ή άλλως αντίπαλος είναι- να βλέπουμε συναδέλφους του να του επιτίθενται. Το ζητούμενο είναι να επανέλθει η ηρεμία στην περιφερειακή αρχή. Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης είναι νομάρχης, δεν αντικαθίσταται. Δεν μπορεί κανείς να τον αντικαταστήσει . Άρα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρξει ηρεμία για να υπάρξει κα συνεργασία. Νομίζω ότι αν πέσουν οι τόνοι μπορεί να βρεθεί ένας κοινός τόπος. Είναι τόσο μεγάλα προβλήματα του πολίτων που δεν υπάρχει περιθώριο. Κανένας δεν ρίχνει νερό στον μύλο του Μαχαιρίδη. Το έχω πολλές φορές . Ο τόπος είναι μικρός γνωριζόμαστε όλοι και σε επίπεδο συμπεριφορών και σε επίπεδο προθέσεων , σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπάρχει ηρεμία , αυτό είναι το πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: