Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 4-2-2015

Ο συντοπίτης μας πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Νάξου, Κυριάκος Κοντοπίδης, συνταξιούχος πια, ξεκαθαρίζει: Τα «Οικόπεδα της Αεροπορίας» είναι ο καλύτερος χώρος για ανέγερση Δικαστικού Μεγάρου. Ο κ. Κοντοπίδης, επιρρίπτει τις ευθύνες για την μη ανέγερση, προ ετών, Δικαστικού Μεγάρου στο νησί μας, στο τότε δημοτικό συμβούλιο και στον τότε δήμαρχο κ. Κόκκοτα. Χαρακτηρίζει «ανόητες» τις αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής που τάχτηκαν «κατά»… Αναφερόμενος στο «σήμερα» επισημαίνει δεν υπάρχει περίπτωση να καταργηθεί ή να μεταφερθεί η έδρα του Πρωτοδικείου Νάξου σε άλλο νησί.
«Αν υπάρχει πολιτική βούληση, γίνεται Δικαστικό Μέγαρο..."
«Το 1977 ήρθα στο νησί μας. Ήμουν δικηγόρος στην Αθήνα από το 1074. Την πορεία μου την ολοκλήρωσα το 2009…» παρατήρησε στο ξεκίνημα της κουβέντα που πιάσαμε προχθές μαζί του. Και πρόσθεσε: «Ο συχωρεμένος ο Γιώργος Κοντοπίδης ήταν για περίπου πέντε (5) χρόνια πρόεδρος του συλλόγου μας. Τον διαδέχτηκε ο μακαρίτης Δημήτρης Ασημακόπουλος για μία τριετία (3ετία). Τον Δημήτρη, τον διαδέχτηκα εγώ, για να συμπληρώσω προ ετών, οπότε και συνταξιοδοτήθηκα, 15 χρόνια στην προεδρία.»
Μου είπε πολλά. Πολλά και σημαντικά.
Σταχυολόγησα τα παρακάτω και τα παραθέτω:
-«Αν υπάρχει πολιτική βούληση, γίνεται Δικαστικό Μέγαρο, ανά πάσα στιγμή… Χρήματα υπάρχουν…»
-«Τώρα πια οι σχέσεις Νάξου – Σύρου δεν τόσο άσχημες, όπως και όσο ήταν παλαιότερα. Τώρα δεν μπορούν να αντιδράσουν οι Συριανοί. Έχουν καταλάβει ότι το Πρωτοδικείο έχει εδραιωθεί στο νησί μας.»
-«Η πρόεδρος που υπάρχει τώρα στον Δικηγορικό Σύλλογο, η κα Μαρία Μάρκου είναι εξαιρετική, δραστήρια, πανέξυπνη και υπερβολικά εργατική. Μπορεί η Μαρία να το προχωρήσει το θέμα, το οποίο όμως – επαναλαμβάνω – είναι θέμα πολιτικής βούλησης»
-«Η δικαστική ύλη έχει μειωθεί στις μέρες μας. Έχει αφαιρεθεί μεγάλος όγκος δουλειάς από το Πρωτοδικείο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: