Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Η Κ.Ο. Νάξου του ΚΚΕ κατηγορεί τον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ F.M.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΝΑΞΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Χτες, Δευτέρα 2 Φλεβάρη, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ρ/Σ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ παρουσιάστηκε ως ανακοίνωση του ΚΚΕ για την αφαίρεση των κιγκλιδωμάτων της Βουλής, ένα πραγματικά γελοίο και άθλιο κείμενο που, όπως μας ενημέρωσε μετά από παρέμβασή μας η ίδια η δημοσιογράφος, έλαβε μέσω διαδικτύου.
Και ο πλέον αφελής και αδαής διαβάζοντας το κείμενο αυτό καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για ανακοίνωση του ΚΚΕ. Οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ διακρίνονται για τη σοβαρότητά τους και την πολιτική τους ανάλυση και θέση. Καθημερινά δημοσιεύει θέσεις , σχόλια και ανακοινώσεις για τα πολύ σοβαρότερα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων.
Οι ανακοινώσεις και οι θέσεις του Κόμματος δημοσιεύονται καθημερινά στο portal του ΚΚΕ www.902.gr και στο Ριζοσπάστη, στα δε ναξιακά ΜΜΕ αποστέλλονται από τις τοπικές Κομματικές Οργανώσεις Νάξου του ΚΚΕ και από συγκεκριμένα μέλη του Κόμματος που έχουν αυτή τη χρέωση.
Θεωρούμε το λιγότερο απαράδεκτη και στερούμενης κάθε δημοσιογραφικής ηθικής και δεοντολογίας, αν όχι προβοκατόρικη, την παρουσίαση αυτού του κειμένου ως Ανακοίνωσης του ΚΚΕ.
Το λιγότερο που επιβάλλει η δημοσιογραφική ηθική και δεοντολογία είναι η διασταύρωση τέτοιων «πληροφοριών» πριν τη δημοσιοποίησή τους είτε μέσω του portal του ΚΚΕ, του Ριζοσπάστη είτε μέσω των ΚΟ Νάξου του ΚΚΕ, πόσο μάλιστα όταν η πληροφορία προέρχεται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Αυτή η θέση μας δε σημαίνει επέμβαση στη λειτουργία των τοπικών ΜΜΕ, αλλά δικαίωμά μας να υπερασπίσουμε τις θέσεις και την πολιτική μας από κάθε παραποίηση ή διαστρέβλωση . Σημαίνει επίσης την υποχρέωση που έχει προς τους ακροατές του, κάθε ΜΜΕ που παρουσιάζεται ως θεματοφύλακας της έγκυρης και αντικειμενικής ενημέρωσή τους.
2-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: