Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Σύρας, Ανδρέας Ζαφειράκης στηρίζει Γιώργο Παπανδρέου.


Πάμε! Πάμε για τις αξίες που μας ενώνουν. Πάμε μπροστά για έναν αγώνα δικαιοσύνης και δημιουργίας.
Πάμε για τις Κυκλάδες που αγαπάμε και μας αξίζουν!
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  -  Ερμούπολη, Ιανουάριος 2015
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Πριν από 40 χρόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου έχοντας ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, μια ομάδα φίλων, προερχόμενοι από διάφορους πολιτικούς χώρους αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Τ.Ο. Σύρας του ΠΑΣΟΚ. Από τότε η ιστορία είναι γνωστή και δεν επιθυμώ να την αναλύσω τώρα γιατί θα
χρειαζόταν πολλές σελίδες.
Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να ιδρύσει ένα νέο κίνημα (ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ), ανταποκρινόμενος στην ανάγκη των καιρών για ένα νέο ξεκίνημα, αφού ο Βενιζέλος και η παρέα του αρνήθηκαν επίμονα τη διενέργεια ενός έκτακτου συνεδρίου, όπου θα συζητούνταν όλα όσα έγιναν από το 2009 έως σήμερα και θα αποφασίζονταν η νέα πορεία του κινήματος. Αυτοί λοιπόν που αρνήθηκαν τη μόνη δημοκρατική διέξοδο τον κατηγορούν σήμερα σαν διασπαστή του ΠΑΣΟΚ, ενώ είναι οι ίδιοι που ανέτρεψαν την κυβέρνηση του το 2011 και ανέδειξαν πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά με τη δική του στήριξη για να κερδίσουν κάποιες υπουργικές καρέκλες και κάποιες θέσεις για τους φίλους τους στον κρατικό μηχανισμό.
Επειδή αυτή η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου για τη δημιουργία του νέου κινήματος είναι λυτρωτική για την παράταξη, αποφάσισα να γράψω αυτή την επιστολή προς όλους τους παλιούς συντρόφους που πορευτήκαμε μαζί όλα αυτά τα χρόνια ακόμα και σ’ αυτούς που παραπλανημένοι από το ψεύτικο δίλημμα μνημόνιο – αντιμνημόνιο έχουν μετακομίσει προς το πολιτικό μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ, ένα αριστερίστικο πολιτικό συνονθύλευμα, που πιθανή άνοδος του στην εξουσία θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά στη χώρα. Απευθύνομαι ακόμα και σε όλους τους νέους ανθρώπους που υποφέρουν από τη σημερινή κρίση και παρασύρονται από τις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, να στελεχώσουν το νέο κίνημα και να καθορίσουμε μαζί, παλιοί και νέοι, τη νέα πορεία της χώρας με τις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα και στο κράτος σε όλα τα επίπεδα, αλλαγές που είναι απαραίτητες για το σχεδιασμό ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα μας βγάλει οριστικά από την κρίση.
Ανδρέας Γ. Ζαφειράκης
Συνταξιούχος Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: