Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015

Δεν πέρασε το μεγάλο προεκλογικό κόλπο που ετοίμαζε η Ν.Δ. για την παραχώρηση του χώρου στον Αγιο Θαλλάλαιο, για σχολεία

Στις "Καλένδες" παραπέμπεται η κατασκευή σχολικού συγκροτήματος 
Με το παρακάτω δελτίο τύπου, ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων καταγγέλλει και καταδικάζει κάθε φωνή αντίδρασης για την παραχώρηση έκτασης του ΟΑΕΔ και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προς τον Δήμο για την ανέγερση σχολικών κτιρίων, στον Αγιο Θαλλάλαιο, η οποία τελικά δεν τελεσφόρησε "παρά την αρχικά προφορική συμφωνία του Δήμου με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων". 
Ετσι το μεγάλο προεκλογικό κόλπο που ετοίμαζαν οι παράγοντες της Ν.Δ. απέτυχε και ο
σχεδιασμός (!!!!) για το μέλλον της παιδείας στη Νάξο θα περιμένει ......τις "Καλένδες"..!!!!!!!!!!!
Το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ:
Θέμα: Παραχώρηση έκτασης του ΟΑΕΔ για την ανέγερση διδακτηρίων και χώρων άθλησης
Με μεγάλη λύπη, η Δημοτική αρχή έγινε δέκτης των αντιδράσεων για την παραχώρηση έκτασης του ΟΑΕΔ στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με αποκλειστικό σκοπό την ανέγερση δημόσιων σχολικών εγκαταστάσεων και χώρων άθλησης. Οι αντιδράσεις αυτές είχαν ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η αρχικά προφορική συμφωνία του Δήμου με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, που χάρη στο ενδιαφέρον του Ναξιώτη Υπουργού Γιάννη Βρούτση υπήρξε άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας και στην ομόφωνη απόφαση και πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου για παραχώρηση της έκτασης.
Αντιμέτωποι με τα πλείστα κτιριακά προβλήματα λόγω παλαιότητας των σχολικών εγκαταστάσεων και έχοντας σε προτεραιότητα ζητήματα παιδείας, που αφορούν στη νεολαία του τόπου μας, αναζητήσαμε χώρους για την ανέγερση σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων. Με δεδομένη την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την μη αξιοποίηση του ακινήτου για το σκοπό που αποκτήθηκε, ο Δήμος ζήτησε την παραχώρηση της έκτασης στον Άγιο Θαλλέλαιο, αποκλειστικά για κοινωφελείς σκοπούς προς όφελος της νεολαίας και του τόπου μας. Η σύνδεση της πρότασης παραχώρησης με οποιαδήποτε προεκλογική ή άλλη σκοπιμότητα ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα και τις προθέσεις της Δημοτικής Αρχής. Δυστυχώς, αρκετοί έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τη συμφωνία αυτή, με γνώμονα κομματικές σκοπιμότητες που αποβλέπουν στην πολιτική ανέλιξη εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όμως εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, της νεολαίας και εν τέλει του νησιού μας.
Καταδικάζουμε κάθε πολιτική και κομματική σκοπιμότητα που είχε ως αποτέλεσμα να μην τελεσφορήσει η παραχώρηση και αξιοποίηση της εν λόγω έκτασης γι κοινωφελείς σκοπούς και για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των σχολείων του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Θύμα των σκοπιμοτήτων αυτών ήταν ο Δήμος και η μαθητική κοινότητα του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: