Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι ακούγονται για υποψήφιοι βουλευτές απο τη Νάξο για τις Κυκλάδες (νέο)

Παρούσα στην ανακοίνωση του νεου
κόμματος του ΓΑΠ η Αννα Κοντοπίδη
  • Μετακινήσεις Βενιζελικών στο κόμμα του ΓΑΠ στη Νάξο
  • Βρούτσης, Βλασσερός, Ψαρρά, Μανιός και Χάλαρης θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους ψηφοφόρους στο Φιλώτι
  • Ανακοίνωσε ο Μ. Βαζαίος με το ΠΟΤΑΜΙ
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΏΝ 
(Γ. Παπανδρέου)
Υποψηφιότητες που ακούγονται έντονα απο τη Νάξο είναι αυτή της Συμβολαιογράφου κας Αννας Κοντοπίδη - Γκούφα που έχει πρωτοστατήσει στις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, αλλα και του πρώην Δημάρχου Νικου Μαράκη.  Εκπληξη επίσης αποτελεί η πληροφορία ότι στέλεχος του νέου κόμματος του Γ. Παπανδρέου φέρεται και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΑΣ Δημ. Καπούνης, ο οποίος ως γνωστό ήταν υπερασπιστής του Ευαγγ.
Βενιζέλου αλλα και του Παναγιώτη Ρήγα με τον οποίο διατηρούσε στενούς δεσμούς φιλίας και ηταν φανατικός υπερασπιστής του. Εκτός Νάξου ακούγεται γνωστό και μεγάλο όνομα της αυτοδιοικησης που θα κανει πάταγο στις Κυκλάδες (αν τελικά δεχθεί) και ικανό να φέρει το κόμμα του Γιώργου στην 3η θέση στο Νομό.
Αυτό που αναζητούν τα στελέχη του νέου κόμματος (κινήματος) είναι νέοι σε ηλικία που θα συμβολίσουν τις αρχές της ιδρυτικής διακήρυξης που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στους κατάμεστους απο κόσμο χώρους του Ιδρύματος Μπενάκη.

ΠΟΤΑΜΙ
ανακοινωσε την υποψηφιότητα του ο
Μάριος Βαζαίος
..και ενώ τα ψηφοδέλτια ετοιμάζονται πυρετωδώς οι υποψήφιοι ανακοινώνουν επίσημα ή ανεπίσημα τις υποψηφιότητές τους. Ετσι στις Κυκλάδες έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του ο Μάριος Βαζαίος γιός του πρώην αξιωματικού και γενικού διευθυντή της ΝΔ (επι Κωνσταντίνου Καραμανλή - όχι του Κωστάκη- και πυργοδεσπότη του ομώνυμου Πύργου ή πιο σωστά της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού). Αλλη υποψηφιότητα απο το ίδιο κόμμα είναι αυτή της κας Λιλής Αγγελοπούλου, Ιατρού Καρδιολόγου απο τη Σύρο και τοπική και περιφερειακή εκπρόσωπο του Ποταμιού στο Νότιο Αιγαίο.

ΠΑΣΟΚ
Βλασερός Γιάννης
Χάλαρης Μιχάλης
Όλα δείχνουν ότι στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου ο κ. Παναγιώτης Ρήγας ώς πρωτοκλασάτο πλέον στέλεχος διεκδικεί μία θέση (μάλλον την πρώτη) στο ψηφοδέλτιο επικρατείας εγκαταλείποντας μετά απο πολλά χρόνια τις Κυκλάδες που είναι δύσκολο να δώσουν έδρα στο άλλοτε κραταιό κόμμα. Αλλες υποψηφιότητες πλην εκείνης του Καρδιολόγου Γιατρού κου Γιάννη Βλασερού η οποία πρέπει να θεωρείται σίγουρη, είναι εκείνες των κ.κ. Κατραμάδου απο την Σύρο και Μιχάλη Χάλαρη (αξιωματικού της πυροσβεστικής) με καταγωγή εκ πατρός απο τη Σαντορίνη και εκ μητρός απο την Πάρο αλλά και καταγωγή της συζύγου απο το Φιλώτι. Δύο ακόμη καλές υποψηφιότητες για το ΠΑΣΟΚ είναι της κας Αγγελικής Συνοδινού απο Σέριφο (πρώην Δήμαρχος) και του κ. Βασίλη Πομώνη απο Άνδρο.

                                                 Ν.Δ.
Οι σοβαρές παρεμβάσεις, "ανέβασαν τιςε μετοχές" του κ. Γ. Βακόνδιου.Ο Γιάννης Βρούτσης θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου της ΝΔ στις Κυκλάδες αφήνοντας να παραμένουν φήμες όσους ήθελαν τον νυν δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων να διεκδικεί την βουλευτική έδρα.. Ο κ. Γιώργος Βακόνδιος, θα είναι επίσης στο ψηφοδέλτιο και μάλιστα η πυκνή του αρθρογραφία στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, καθώς και μια σειρά πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει, ανεβάζουν συνεχώς τις μετοχές του.
Σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα της Κ. Μονογιού, με τη ΝΔ. Αλλά και η κ. Κατερίνα Μονογιού, δεν έχει σταματήσει τη δραστηριότητά της και με δεδομένη την καλή της επίδοση στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και τη μεγάλη άνοδο της

ΣΥΡΙΖΑ
Ερωτηματικό για το Μ. Γλέζο. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Συρμαλένιος, έχει τον πρώτο λόγο. Από αυτόν αρχίζει και τελειώνει το ψηφοδέλτιο της σημερινής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Παρών συνεχώς στα νησιά, όχι μόνο ως φυσική παρουσία αλλά και με πληθώρα παρεμβάσεων και ερωτήσεων θα ήταν απίθανο να μην είναι στο ψηφοδέλτιο. Ακούγεται επίσης το όνομα του Ναξιώτη στην καταγωγή Γιατρού, αντιστασιακού επί χούντας και συνδικαλιστή κ. Νίκου Μανιού που μάλλον θα είναι στο ψηφοδέλτιο.
Το μεγάλο ερωτηματικό όμως, είναι ο Μανώλης Γλέζος. Εμβληματική μορφή της νεώτερης ιστορίας και σημερινός Ευρωβουλευτής, έχει δηλώσει στο πρόσφατο παρελθόν ότι θα εγκαταλείψει τις Βρυξέλλες για να πολιτευτεί στις Κυκλάδες.
Πολύ έντονα ακούγεται ότι έχουν προταθεί τα όνοματα των πρώην Δημάρχων Άνδρου κ. Γιάννη Λιγνού και Τήνου κ. Παναγιώτη Κροντηρά που προέρχεται απο το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης έχει προταθεί και το όνομα του κ. Βασίλη Βρούτση (υποψηφίου Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων)

ΚΚΕ
Οι υποψηφιότητες της κας Ευδοκίας Ψαρρά απο τη Νάξο και του κ. Βαγγέλη Σιγάλα απο τη σαντορίνη πρέπει να θεωρούνται σίγουρες για το ΚΚΕ στις Κυκλάδες
Αλλοι υποψήφιοι που ακούγονται είναι οι: Χαράλαμπος Ζεπάτος (μηχανολόγος μηχανικός και πρόεδρος των εργαζομένων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από την Σύρο, Ιάκωβος Πρωτόπαππας (λιμενεργάτης και πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών από την Τήνο),


vimanaxou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: