Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΥΠΕΡΗΛΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΑΜΟΡΑΛΙΣΜΟΣ

Iσιδώρου Νερούτσου
Κόψανε την σύνταξη του ΟΓΑ, από ηλικιωμένους ανθρώπους, Έλληνες και ομογενείς, επειδή δεν κατοικούσαν συνεχώς στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια. Έλληνες που όλη τους την ζωή γεννήθηκαν και ζήσανε στην Ελλάδα, αν για ένα διάστημα, τα
τελευταία 20 χρόνια, κατοίκησαν, για οποιοδήποτε λόγο, σε κάποια άλλη χώρα, αποτελεί, για την κυβέρνηση της ανευθυνότητας, δήθεν «ποινικό αδίκημα» και προκειμένου να παρουσιάσουν στους ξένους επιτηρητές, το πρωτογενές πλεόνασμα τους, εφεύρανε το κόψιμο της πενιχρής σύνταξης- επίδομα των 350 Ευρώ. Η περικοπή αυτής της μικρής και ασήμαντης συνταξούλας - επίδομα, για χιλιάδες αδύναμους ανθρώπους, στους περισσότερους απ’αυτούς, αποτελούσε τον μοναδικό πόρο επιβίωσής τους, τους «καταδίκασε» σε θάνατο από ασιτία ή από κατάθλιψη και αρρώστιες.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΑΡΘΡΟ13 Παράγραφος 2 Καθένας έχει το δικαίωμα να εγκαταλείπει οποιαδήποτε χώρα, ακόμα και τη δική του, και να επιστρέφει σε αυτήν.
ΑΡΘΡΟ25 Παράγραφος 1 Καθένας έχει δικαίωμα σε ένα βιοτικό επίπεδο ικανό να εξασφαλίσει στον ίδιο και στην οικογένεια του υγεία και ευημερία, και ειδικότερα τροφή, ρουχισμό, κατοικία, ιατρική περίθαλψη όπως και τις απαραίτητες κοινωνικές υπηρεσίες. Έχει ακόμα δικαίωμα σε ασφάλιση για την ανεργία, την αρρώστια, την αναπηρία, τη χηρεία, τη γεροντική ηλικία, όπως και για όλες τις άλλες περιπτώσεις που στερείται τα μέσα της συντήρησής του, εξαιτίας περιστάσεων ανεξαρτήτων της θέλησης του.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

 Άρθρο 21 παράγραφος 3 Το Κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

Πρωτογενές πλεόνασμα ή Απόφαση Υπουργού Εργασίας http://static.diavgeia.gov.gr/doc/%CE%92%CE%95%CE%915%CE%9B-8%CE%A9%CE%A9 .. Isidner



C:\Users\isidner\Desktop\Κάρτα\Tetras3.jpg
                             Άλλα λόγια  ν’αγαπιόμαστε  (12-6-2014)
Αν δεν κάνω  λάθος, Κυβέρνηση με την ΠΑΣΟΚική  λαίλαπα, έχουμε τώρα, που χέρι χέρι, το ¨επάρατο¨ ΠΑΣΟΚ, όπως γράφει ο Κύριος Ψαρράς και το κόμμα της Ν.Δ.  βαδίζουν αδερφικά μαζί. Μαζί  με τον Βαγγέλη τον Βενιζέλο, τον Αντιπρόεδρο, που ως γνωστό  πρώτος πρώτος πήγε, να συγχαρεί τον ΝΑΖΙ πραξικοπηματία πρόεδρο της Ουκρανίας. Και όχι μόνο αυτό τους αρέσει, αλλά το διασκεδάζουν κιόλας.  Δεν είμαι συνήγορος του Κυρίου Β. Βρούτση,  άλλωστε ο ίδιος είναι ποιο ικανός από μένα, να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά μπερδέψατε μερικά σοβαρά θέματα, που δεν σχετίζονται με τον Κύριο Β. Βρούτση. Πρώτα απ’όλα μπερδέψατε τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ, με το κόμμα σας. Όλοι γνωρίζουν τις ευθύνες που έχουν εξίσου και τα δύο κόμματα, για την κατάσταση της οικονομίας και όχι μόνο. Λαίλαπα απ’ότι έχει αποδειχθεί προκάλεσαν εξ ίσου και τα δύο κόμματα. Οι ευθύνες δεν περιορίζονται μόνο στις ηγεσίες των κομμάτων αυτών, αλλά και στα στηρίγματά τους. Είναι πολύ αστείο για να μην πω τραγικό, για τον κόσμο να ακούει  τέτοια επιχειρήματα, περί σύμπλευσης της αριστεράς. Αλληλοκατηγορίες μεταξύ τους, για τα μάτια του κόσμου. Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι. Όμως αυτοί αρμονικά μαζί στην πίτα και ο λαός στην πείνα και την δυστυχία.                                          
Μόλις χθες ένας ηλικιωμένος άνθρωπος, ένας από τις 5000, έπεσε στις γραμμές του ηλεκτρικού, στην Ομόνοια, από απελπισία. Ποιος έχει ευθύνη; Ο Βασίλης Βρούτσης, η αριστερή σύμπλευση ή μήπως η συγκυβέρνηση και ο συνονόματός του Βασίλη Βρούτση, Κύριος Ιωάννης και εκλεκτός σύντροφος του Κυρίου Ψαρρά, που εκτός άλλων, έκοψε και τις συντάξεις των άπορων υπερηλίκων; 
Όσον αφορά στο πρόβλημα των σκουπιδιών, όχι μόνο της Νάξου αλλά και των Μικρών δορυφορικών νησιών, που πάντα τα ξεχνάμε, υπάρχει η γνώση της διεθνούς εμπειρίας και η σχετική βιβλιογραφία. Η άγνοια δεν αποτελεί άλλοθι. Όμως το να καίγονται τα σκουπίδια αποτελεί έγκλημα κατά του πλανήτη που μας φιλοξενεί.   
                                                                                                                               Isidner

Δεν υπάρχουν σχόλια: