Σάββατο, 3 Ιανουαρίου 2015

«Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών» θα λέγεται το νέο κόμμα του Γ. Παπανδρέου


http://www.kathimerini.gr/
Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Γιώργος Παπανδρέου την ιδρυτική δήλωση του νέου κόμματος.
Το κόμμα, όπως ήδη έχει γράψει η «Κ», ονομάζεται «Κίνημα- Δημοκρατών Σοσιαλιστών».
Η ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα, Σάββατο, στις 17.30 στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς, όπου αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα
περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα στελέχη, το έμβλημα, αλλά και τις πολιτικές θέσεις του κόμματος.
Η κίνηση του κ. Παπανδρέου έχει προκαλέσει από χθες μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και της Χαριλάου Τρικούπη, που τον κατηγορεί για «εν ψυχρώ προσπάθεια διάσπασης του ΠΑΣΟΚ».
Ο κ. Παπανδρέου σε σύντομη δήλωσή του την Παρασκευή υπογράμμισε ότι «συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον ελληνικό λαό». Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει το υπό σύσταση κίνημα ως όχημα διασφάλισης των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων στο επόμενο Κοινοβούλιο, ενώ προανήγγειλε τη διενέργεια «συμμετοχικού, ανοιχτού συνεδρίου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά τις εκλογές με σκοπό «να αποφασιστούν τα πάντα».

http://www.huffingtonpost.gr/

Με γραπτή του , δήλωση ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του νέου κόμματος.

Με προσωπική του δήλωση ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου». Σύμφωνα με τον Γιώργο Παπανδρέου, το νέο κόμμα θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Αναλυτικά η δήλωση του:
«Νέα χρονιά,
Νέο ξεκίνημα.
Ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου.
Ήρθε η ώρα για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες, τις αξίες που μας ένωσαν και μας ενώνουν.
Αφουγκραζόμενοι τη δική σας φωνή, την απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα, παίρνουμε την πρωτοβουλία και απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα.
Αύριο, στις 5:30 μμ, στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη - Πειραιώς 138, δεν ιδρύουμε ένα ακόμη κόμμα.
Από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό.
Ενός Κινήματος που θέλουμε να διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.
Ενός Κινήματος που θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.
Ενός Κινήματος, που θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.
Ενός Κινήματος, η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Ενός Κινήματος, που βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.
Με τις ευχές μου για καλή χρονιά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες, απευθύνω κάλεσμα συμμετοχής,
Από αύριο, 3 του Γενάρη, Πάμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: