Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Υποψήφιος ο γιός του Παντελή Οικονόμου με το ΚΙΝΗΜΑ του Γιώργου Παπανδρέου


Δημ. Οικονόμου
Με αγάπη για την αλήθεια, τη πολιτική και τη πόλη μας
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του γιού μου Δημήτρη Οικονόμου στο συνδυασμό του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στην Α Αθήνας, αισθάνομαι την ανάγκη να απευθύνω ένα θερμό χαιρετισμό σε όλους τους συμπολίτες, που χρόνια τώρα, ζήσαμε μαζί στη πόλη μας. Περπατήσαμε μαζί στους δρόμους της, συζητήσαμε ατελείωτες ώρες σε καφενέδες στις πλατείες της, αναπολήσαμε παλιές καλές στιγμές της,
οραματιστήκαμε ένα καλύτερο μέλλον της, ανακαλύπτοντας διαρκώς, καινούργιες, θαυμάσιες γωνιές της.
Στην τελευταία μου βουλευτική θητεία, τοποθετήθηκα Αναπληρωτής Υπουργός των Οικονομικών στις κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου. Σε στιγμές οριακές για όλους μας. Μοιραία, η δραστηριότητα μου, ως βουλευτή της πρωτεύουσας, δεν υπήρξε αυτή που θα έπρεπε. Σε μια περίοδο που οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι ζούσαμε δυσκολίες και η εκπροσώπησή μας γίνονταν όλο και πιο απαιτητική υπόθεση, κλήθηκα να συμβάλλω σε κάτι άλλο : την αποτροπή της άτακτης χρεοκοπίας και της απόλυτης καταστροφής!
Ακόμα και τότε, κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν έπαψε να με προβληματίζει ο κατήφορος της πολιτικής. Η ιδιοτέλεια, ο μικρός κομματισμός, η προχειρότητα, η ασυνέπεια και η ανεντιμότητα στα δημόσια πράγματά μας. Ο αφοπλισμός του λαϊκού παράγοντα, η απαξίωση των ελίτ και ο εκφυλισμός της δημοκρατικής δράσης και διαπάλης σε τηλεθέαση και σύγχυση. Με μοιραία κατάληξη το βρυκολάκιασμα εχθρών της Δημοκρατίας. Αυτά όλα που μας παγίδευαν τότε και πάνε να μας πνίξουν σήμερα. Δεν θα περάσουν! Αυτός είναι για μένα ο αγώνας σήμερα.
Σε όσους έσπευσαν λοιπόν να ερμηνεύσουν την απουσία μου από την εκλογική μάχη ως απόσυρση δίνω ένα μήνυμα: ποτέ δεν εγκατέλειψα αγώνα στα μισά του δρόμου. Ποτέ δεν ήμουν πιο ενεργός από τώρα στη πολιτική. Στον ίδιο δρόμο, από το 1993, όταν δήλωσα ότι «θα φορολογήσουμε τα ρέπος». Όταν έδωσα μια βουλευτική έδρα για να αποκτήσω μια θέση μάχης στο δημόσιο χώρο. Από την θέση αυτή, δεν μπορεί να με μετακινήσει κανείς και τίποτα.
Με αγάπη για την αλήθεια, τη πολιτική και τη πόλη μας… είμαι εδώ!
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: