Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Συμφωνία για ένταξη των ενοικιαζόμενων δωματίων στο μειωμένο φόρο ακινήτων

Στη συνάντηση Χαρδούβελη - ΣΕΤΕ συζητήθηκε το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία
Την ένταξη όλων των ενοικιαζόμενων δωματίων της χώρας στο μειωμένο φόρο ακίνητων συμφώνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων) με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη κατά τη συνάντηση που είχαν την Τετάρτη.
Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,50 % στο 13,00 %, για τον οποίο οι εκπρόσωποι του τουριστικού κλάδου δεσμεύθηκαν ότι θα παρουσιάσουν στον υπουργό Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που έχουν αναθέσει στην εταιρεία Ernst & Young.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ ενδεχομένως να έχει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό, αλλά εκτιμά ότι πρόκειται για το πιο ήπιο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί για να προχωρήσει η αξιολόγηση από τους δανειστές.
Ο κ. Ανδρεάδης εκτιμά ότι επιπτώσεις από μια αύξηση του ΦΠΑ θα αρχίσουν να φαίνονται το 2016, οπότε έχουν ήδη γίνει οι προκρατήσεις από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: