Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Δέος και Συγκίνηση στο Φανάρι... - O Οικουμενικός Πατριάρχης μιλάει για Πάρο και Νάξο…(Βίντεο)

Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στην Αίθουσα του Θρόνου, είχαν την τιμή να γίνουν δεκτοί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, Παριανοί που συμμετείχαν σε εκδρομή του Συλλόγου Παραδοσιακού Οικισμού Παροικίας.
Η συγκινητική επίσκεψη στο Φανάρι και η θερμή συνάντηση με τον κ.κ. Βαρθολομαίο έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου σε κλίμα ευλάβειας αλλά και δέους χάρη στους ιστορικούς και θρησκευτικούς συνειρμούς που γεννά η επίσκεψη στην καρδιά της ορθόδοξης πίστης.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης καλωσόρισε τους Παριανούς και αναφέρθηκε τόσο στη σημασία της τήρησης των ορθόδοξων μακραίωνων κληροδοτημένων παραδόσεων όσο και στην ανάγκη της σύγχρονης προσαρμογής της Εκκλησίας στις προκλήσεις του σημερινού κόσμου. Αναφερόμενος στα σύγχρονα παγκόσμια προβλήματα της ανθρωπότητας τόνισε τη σημασία του διαλόγου του Πατριαρχείου με τους ομόθρησκους μη ορθόδοξους χριστιανούς και συγκεκριμένα με τον Πάπα ο οποίος θα επισκεφθεί το Φανάρι στις 30 Νοεμβρίου πραγματοποιώντας την τρίτη συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη μέσα στο 2014.
Τέλος ο κ.κ. Βαρθολομαίος μίλησε για τους μακρόχρονους δεσμούς αδελφικής αγάπης που τον συνδέουν με τον Μητροπολίτη Παροναξίας κ Καλλίνικο, για τον Άγιο της Νάξου Νικόδημο τον Αγιορείτη αλλά και το μεγάλο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής όπου κάθε χρόνο παρακολουθεί την εορταστική του πανήγυρη.
Εκφράζοντας την επιθυμία να αξιωθεί να επισκεφθεί την Πάρο αλλά και τη Νάξο, αποχαιρέτησε τους Παριανούς οι οποίοι δεχόμενοι την ευλογία του τον ευχαρίστησαν για την τιμητική
http://www.parianostypos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: