Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Γιάννη Δεκαβάλλα για το "εγγυημένο έλλειμμα του Τεχνητού Προγράμματος"

Με δήλωσή του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Νότιου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ανέφερε ότι το «εγγυημένο έλλειμμα του Τεχνητού Προγράμματος της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ». Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακριβές. Η απόφαση που ψηφίστηκε (και από τη δική μας παράταξη) στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Ρόδο (18 Νοεμβρίου 2014), δέχτηκε την υπηρεσιακή εισήγηση του θέματος που μιλάει για περαιτέρω δυνατότητα ανάληψης
νομικών δεσμεύσεων για τις Κυκλάδες από ίδιους πόρους, ύψους τεσσάρων (4) εκατομμυρίων ευρώ. Με απλά λόγια, πέρα από τα έργα που ήδη έχει εντάξει και υλοποιεί με ίδιους πόρους, η Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου έχει δυνατότητα να προχωρήσει σε περαιτέρω εντάξεις ύψους 4 εκ. € -και όχι φυσικά η διαχείριση έργων να εμφανίζεται ελλειμματική.
Ενδεχομένως ο κ. Χατζημάρκος είτε από άγνοια, είτε από λογιστική αυθαιρεσία, πρόσθεσε τους ίδιους πόρους με τους πόρους που προέρχονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, την εξασφάλιση των πόρων του οποίου εγγυάται το Υπουργείο Ανάπτυξης. Στην ουσία, με τα λεγόμενά του και τον πίνακα που παρέθεσε στα ΜΜΕ, ο κ. Χατζημάρκος διαφημίζει το τεράστιο -για τα δεδομένα της Περιφέρειας- πρόγραμμα έργων της προηγούμενης περιφερειακής αρχής.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στην νέα περιφερειακή αρχή ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει. Κατά συνέπεια πρέπει να τελειώνουμε με το κυνήγι μαγισσών. Εξάλλου οι ίδιοι οι αριθμοί, αμείλικτοι, λένε πάντα την αλήθεια.
Γιάννης Δεκαβάλλας

Δεν υπάρχουν σχόλια: