Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

της ... απαρτίας ....!!!!


Διαξιφισμοί Κόκκινου Χ. - Μπαφίτη Ανδριάννας για την ματαίωση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου 

 Α. Μπαφίτη: Πλήρης Απαξίωση του θεσμού της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης

Όπως γνωρίζετε σήμερα 27 Αυγούστου 2014 και ώρα 11:00 είχε προγραμματιστεί το τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, το οποίο μάλιστα είχε προγραμματιστεί για την συγκεκριμένη ημερομηνία για να μπορούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι απερχόμενοι και νέοι να συμμετέχουν στην ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής.
Αν και μετακινήθηκαν όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι όμως, άλλοι από Αθήνα και άλλοι από όλα τα νησία, εντούτοις 1 ολόκληρη ώρα μετά την προκαθορισμένη έναρξη, οι κ.κ Κόκκινος, Δαδάος, Μπιζάς, Κουκάς και Λοτσάρης (ο οποίος προσήλθε 2 λεπτά πριν την ματαίωση του Περιφερειακού Συμβουλίου) αν και βρισκόταν στο νησί της Σύρου, δείχνοντας ασέβεια τόσο στο θεσμό που υπηρετούν όσο και στους συναδέλφους τους που τους περίμεναν, δεν παρουσιάστηκαν με αποτέλεσμα κατά παρότρυνση παρισταμένων συμβούλων να ματαιωθεί η συνεδρίαση, λόγω ελλείψεως απαρτίας.
Άμεσο αποτέλεσμα αυτής της ματαίωσης είναι η μη συζήτηση σοβαρών θεμάτων που βάλλουν το συμφέρον των νησιών.
Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Ανδριάννα Μπαφίτη

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Η ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ !!!
  • ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ,ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΗΚΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. 
  • ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΝΑ (31) ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ , ΕΝΩ Η ΑΠΑΡΤΙΑ ΑΠΑΙΤΕΙ ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ (26). 
  • ΑΤΥΧΗΣ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ .
Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου έχασε την ψυχραιμία της! Με αποκλειστική της ευθύνη δεν πραγματοποιήθηκε η τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Σύρο σήμερα 27/8/2014.
Για την πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας επισημαίνουμε ότι για την απαρτία του Περιφερειακού Συμβουλίου απαιτούνται είκοσι έξι(26) από τα πενήντα (51) μέλη του. Η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή υπό τον κ. Μαχαιρίδη διαθέτει τριάντα ένα (31) μέλη. Στη σημερινή συνεδρίαση προσήλθαν περίπου το 1/3 εξ αυτών και δεν διέθετε την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου .
Την ίδια ώρα και ενώ επιχειρήσαμε τη μεταφορά Περιφερειακών Συμβούλων από το λιμάνι της Σύρου με το καράβι που είχε φτάσει 11:35 π.μ. (η προγραμματισμένη έναρξη του Συμβουλίου ήταν στις 11:00 π.μ. ) για να επιτευχθεί η απαρτία ( ο κ. Χ.Κόκκινος υπέγραψε 25ος ) και ενώ είχε παρέλθει λιγότερο από μία ώρα από την προγραμματισμένη έναρξη του , η απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε να μην πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου . Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κα Μπαφίτη επικαλέστηκε έλλειψη απαρτίας παρά την αντίθετη άποψη του αντιπροέδρου κ. Κουκά και του γραμματέα κ. Λοτσάρη (στελέχη της μειοψηφίας και της «Νέας Εποχής με τα Νησιά μας») και παρά το γεγονός ότι δύο ακόμη σύμβουλοι μόλις είχαν φτάσει στη Σύρο και έμπαιναν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (γεγονός για το οποίο είχε ενημερωθεί το Προεδρείο !!!) και θα υπήρξε απαρτία .
Η μετάθεση ευθυνών και η φημολογία που ανεπτύχθη επιβάλλει με την ανακοίνωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια θυμίζοντας οχτώ(8) από τους δώδεκα(12) Συμβούλους μας ήταν αίθουσα και ότι ο επικεφαλής κ.Χ.Κόκκινος ήταν παρών και λίγη ώρα πριν είχε εκπροσωπήσει την μειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου στη τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Νοτίου Αιγαίου που διεξήχθη σε ομαλό κλίμα. Εμείς θέλαμε να πραγματοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο και ήμασταν εκεί . Η υπό διάλυση απερχόμενη Περιφερειακή Αρχή να κάνει την αυτοκριτική της και να μην παίζει ούτε να προσβάλλει τους θεσμούς, όπως είναι και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εκφράζουμε την οργή και την λύπη μας που δεν πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο με ευθύνη της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής. Η πορεία μας έχει αποδείξει ότι διαθέτουμε συνέπεια, συνέχεια και ξέρουμε να αναλαμβάνουμε ευθύνες. Αυτό άλλωστε αναγνώρισε ο λαός του Νοτίου Αιγαίου με την ετυμηγορία στις πρόσφατες περιφερειακές εκλογές.
Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Ανδριάννας Μπαφίτη


Με έκπληξη διάβασα την επιστολή που απέστειλε στα ΜΜΕ ο κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδ/σου, ως απάντηση σε ένα τυπικό καθόλα δελτίο τύπου, που ως Πρόεδρος είχα την υποχρέωση να εκδώσω για να δικαιολογήσω την ματαίωση της χτεσινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στο νησί της Σύρου.
Επειδή δε επικαλείται την πλήρη ενημέρωση της κοινωνίας για τα τεκταινόμενα, τα οποία κατά προσφιλή τακτική του παρουσιάζει κατά πως τον βολεύουν, με υποχρεώνει να ακολουθήσω και εγώ τον δρόμο της πλήρους ενημέρωσης, θέτοντας στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται τόσο το οπτικοακουστικό υλικό, τις μαρτυρίες των συμμετεχόντων, όσο και όλα τα έγγραφα που τεκμηριώνουν τα όσα παραθέτω παρακάτω.
Για την επίτευξη απαρτίας του περιφερειακού Συμβουλίου όντως απαιτείται ικανός αριθμός 25 + 1 περιφερειακών συμβούλων που απαρτίζουν το Π.Σ., πλειοψηφίας και μειοψηφίας.
Είθισται λοιπόν, προς αποφυγήν έλλειψης απαρτίας και εξοικονόμησης πόρων η γραμματεία του περιφερειακού συμβουλίου πριν τον προγραμματισμό έκαστης συνεδρίασης να λαμβάνει καταφατική ή αρνητική απάντηση συμμετοχής από τα μέλη αυτού.
Για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση 29 μέλη είχαν δηλώσει ότι θα προσέλθουν στη συνεδρίαση της 27ης Αυγούστου, ανάμεσα στα οποία και οι κ.κ. Κόκκινος, ο οποίος βρισκόταν από προηγούμενες μέρες στο νησί της Σύρου, Δαδάος, ο οποίος κατοικεί στο νησί της Σύρου, Μπιζάς ο οποίος βρισκόταν από την προηγούμενη μέρα στο νησί της Σύρου, Λοτσάρης, ο οποίος προσήλθε το πρωί της ίδιας μέρας και Κουκκάς, ο οποίος μετέβαινε στο νησί με το πλοίο των 11.30 από την Μύκονο, ο οποίος για την τάξη είχε δηλώσει αμφίβολη την συμμετοχή του, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του.
Όσοι από τους συμβούλους της πλειοψηφίας είχαν δηλώσει ότι θα προσέλθουν στη συνεδρίαση, πράγματι παρουσιάστηκαν, ενώ αυτοί που είχαν δηλώσει ότι αδυνατούν να παραστούν, όντως δεν προσήλθαν. Ενώ λοιπόν στις 11.30 περίπου εντός της αίθουσας βρίσκονταν 23 περιφερειακοί σύμβουλοι και ενώ η γραμματεία καλούσε συνεχώς τηλεφωνικά τον κ. Κόκκινο και τους λοιπούς για να προσέλθουν στην αίθουσα, προκειμένου να επιτευχθεί η απαρτία και μετά να αποχωρήσουν αν ήθελαν λόγω της ημέρας [ ορκομωσίας ] και να αφήσουν το σώμα να συνεδριάσει, εκείνος απαντούσε συνεχώς ότι έρχεται, με αποτέλεσμα να δυσφορούν τα υπόλοιπα μέλη τα οποία βρίσκονταν στην αίθουσα στην ώρα τους.
Στις 11.45 με εντολή μου η γραμματεία ενημέρωσε ότι εάν δεν προσέλθουν οι αναφερόμενοι σύμβουλοι στην αίθουσα εντός δεκαλέπτου η συνεδρίαση θα ματαιωθεί. Από αυτούς προσήλθε μόνον ο κ. Λοτσάρης, χωρίς να εμφανιστούν οι υπόλοιποι. Στις 12.00 δήλωσα, όπως αποδεικνύεται και από το οπτικοακουστικό υλικό την ματαίωση της συνεδρίασης, χωρίς να έχει εμφανιστεί εντός της αίθουσας κανείς από τους υπόλοιπους.
Αφού αποχώρησαν οι σύμβουλοι και στο τέλος εγώ, έξω από την αίθουσα στο δρόμο συναντήθηκα με τον κ. Κουκκά, τον οποίο και ενημέρωσα για τα τεκταινόμενα.
Μετά από μισή ώρα με ενημέρωσε η γραμματέας του περιφερειακού, ότι μετά τη ματαίωση της συνεδρίασης και αφού το προεδρείο είχε αποχωρήσει, ο κ. Κόκκινος ζήτησε να δει το βιβλίο πρακτικών στο οποίο και συμπλήρωσε ετσιθελικά εκείνη τη στιγμή την υπογραφή του, ως παρών στη συνεδρίαση. [ σχετική σημείωση έχει τεθεί επί του βιβλίου ].
Μου κάνει δε εντύπωση, μετά από αυτήν του την καθόλα παράτυπη ενέργεια της συμπλήρωσης εκ των υστέρων του βιβλίου πρακτικών, για να δημιουργήσει επίφαση νομιμότητας, που τον εκθέτει εκ της θέσεώς του, ο χείμαρρος εντυπώσεων στον οποίο επιδίδεται με την επιστολή του, ο οποίος αναφέρεται σε μετάθεση ευθυνών... σε διάλυση απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής...., όταν τουλάχιστον η πρόεδρος δεν έχει συμμετάσχει σε κάποια εκλογική αναμέτρηση, ούτε και με τη στάση της έχει δείξει ότι δεν τηρεί ίσες αποστάσεις από όλους.
Επειδή δε ίσως είμαι η μόνη που πραγματικά λυπήθηκα από την ματαίωση αυτής της τελευταίας συνεδρίασης στην οποία και παρέστην ως Πρόεδρος, οφείλω να πω ότι από τη στιγμή που πολιτικοί επικαλούνται τη λέξη συνέπεια θα πρέπει και να την αποδεικνύουν και με τη στάση τους, και όχι να επιδίδονται σε παραπλανητικές πληροφορήσεις και βεγγαλικά, ειδικά αυτοί που όπως λέει ο κ. Κόκκινος, με την ετυμηγορία τους οι νοτιοπελαγίτες τους έχουν ορίσει να τους διοικούν.
Κάποιες φορές εν πάσει περιπτώσει, τα αδικαιολόγητα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, πόσο μάλλον να καλυφθούν.
Η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου
Ανδριάννα Μπαφίτη


Δεν υπάρχουν σχόλια: