Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΒΑΣΑΛΑΚΗ

 Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου, τοποθετήθηκε στο ζήτημα της επιβολής του ΕΝΦΙΑ χωρίς να έχει σκοπό να μπει σε πολιτική αντιπαράθεση με τον όποιο πολιτικό οργανισμό.
Άλλωστε η φύση του Συλλόγου μας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο.
Κατήγγειλε δε τη στάση της κινούμενης από τη τρόικα Κυβέρνησης μιας και εκείνη είναι που επέβαλε το νέο «χαράτσι» μέσω του ΕΝΦΙΑ, μέσω ανακοίνωσης πού όντως αναρτήθηκε από τον
Εμπορικό Σύλλογό Πειραιώς, τον Σύνδεσμο Εμπορικών Αντιπροσώπων, τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Νάξου και αρκετών άλλων Εμπορικών Συλλόγων, μετά όμως από τη σύμφωνη γνώμη τόσο του Συλλόγου μας όσο και των άλλων Εμπορικών Συλλόγων των οποίων ζητήθηκε η άποψη προ της δημοσιοποιήσεως του κειμένου . Άλλωστε η θέσεις μας δεν απέχουν από της θέσεις της   ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ.  
Η αγωνία - και όχι η καταγγελία- η οποία κατευθύνεται από τη πλευρά μας, έναντι της αντιπολίτευσης, ξεκινάει από το γεγονός του ότι έχουμε απαιτήσεις από εκείνη, απαιτήσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν αντιληπτές μιας και το αποτέλεσμα της στάσης της σε αυτό και τόσα άλλα ζητήματα τα οποία αφορούν την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει λόγω της μνημονιακής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, θα κρίνει και το αν θα έρθει εκείνη στη θέση των κυβερνώντων.
Η στάση μας είναι ξεκάθαρη και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ούτε εξυπηρετεί πολιτικά συμφέροντα κανενός πολιτικού κόμματος.
Μας ενδιαφέρουν μόνο τα συμφέροντα των εμπόρων.  
                                                                 Με εκτίμηση
                                                   Ευάγγελος  Στρατούρης

Η απάντηση του κ. Δημήτρη Βασαλάκη στην αρχική τοποθέτηση του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου για τον ΕΝΦΙΑ:

προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ

Την ώρα που η μνημονιακή κυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει 2 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις αφήνοντας άνεργους και ανασφάλιστους τρεισήμισι εκατομμύρια (3.500.000 ) συμπολίτες μας εσείς αναπαράγοντας την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα  ανησυχείτε δήθεν για την στάση της αντιπολίτευσης. 
Αντιγράφετε αυτούσια και κατά γράμμα την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά που αντί να καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ και την δουλική τους στάση απέναντι στους δανειστές εγκαλεί την αντιπολίτευση ότι δεν έχει φρέσκιες και βιώσιμες προτάσεις.

Ο καταλογισμός φόρων όταν υπάρχει αδυναμία πληρωμής ΜΟΝΑΔΙΚΟ στόχο έχει να μας πάρουνε το σπίτι, το μαγαζί, το χωράφι, το … ότι έχει μείνει και αποκτήθηκε με κόπους και σκληρή δουλειά μιας ζωής για ένα κομμάτι ψωμί.

Αυτό το έχει καταλάβει και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας . Μόνο εσείς δεν θέλετε να το καταλάβετε, στηρίζοντας αυτή την άθλια και αντεθνική πολιτική, πιστεύοντας ακόμα στις κούφιες υποσχέσεις τους για μια ανάπτυξη που δεν πρόκειται να έλθει ΠΟΤΕ .

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την ΜΟΝΑΔΙΚΗ βιώσιμη πρόταση για την έξοδο από την κρίση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ελπίδα να ξαναβρούμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση στα προβλήματα του Ελληνικού λαού και των μελών του συλλόγου .

Όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο καλύτερα για εσάς και για τα μέλη του Εμποροεπαγγελματικού μας συλλόγου που καταλαβαίνουν πολύ καλά το πολιτικό παιχνίδι που παίζετε στις πλάτες τους.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Λ. ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ 
Μέλος Εμποροεπαγγελματικού συλλόγου
Μέλος Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: