Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έκλεψαν 8 τόνοι τυριά της Νάξου αξίας 64.000 ευρώ!

               ??????????????
Θύμα οργανωμένης απάτης έπεσε, σύμφωνα με την αστυνομία, ο οδηγός ενός φορτηγού που είχε αναλάβει το έργο της μεταφοράς εμπορεύματος τυροκομικών προϊόντων από τη Νάξο σε ξένη εταιρεία με έδρα τη Ρουμανία...
Η μεταφορά του εμπορεύματος, που ήταν βάρους οκτώ τόνων και αξίας περίπου 64.000 ευρώ, έγινε στα τέλη του περασμένου Ιουλίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο αλλοδαπός οδηγός του φορτηγού την ημέρα εκείνη δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος προσποιούμενος τον εκπρόσωπο της ξένης εταιρείας τον ενημέρωσε ότι είχε υπάρξει αλλαγή στο δρομολόγιο που θα έπρεπε να ακολουθήσει.
Του είπε, λοιπόν, πως θα έπρεπε να μεταβεί με το φορτίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κατερίνης, όπου εκεί αντιπρόσωποι της εταιρείας θα το παραλάμβαναν και θα το μετέφεραν στον νέο προορισμό.
Όταν ο οδηγός έφτασε στο σημείο που του είχε πει ο «εκπρόσωπος» της ξένης εταιρείας, συνάντησε έναν συνάδελφό του, οδηγό, φορτηγού, ο οποίος τον οδήγησε στις εγκαταστάσεις μίας εταιρείας, που ανήκει σε έναν 64χρονο Έλληνα.
Εκεί, σύμφωνα με την αστυνομία, τον περίμεναν τρεις άγνωστοι άνδρες και οι οποίοι αφού προσποιήθηκαν ότι είναι οι εκπρόσωποι της εταιρείας που θα παραλάμβανε το εμπόρευμα, του ζήτησαν να το ξεφορτώσει, κάτι που έγινε.
Το εν λόγω εμπόρευμα δεν παραλήφθηκε ποτέ από την ξένη εταιρεία, που έπρεπε να το παραλάβει…
Μετά από καταγγελία στην αστυνομία και έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Εχεδώρου, η υπόθεση απάτης και κλοπής κατά συναυτουργία εξιχνιάστηκε.
Όπως προέκυψε, επίσης, από την έρευνα ο 44χρονος υπάλληλος της εταιρείας στην οποία εκφορτώθηκε το εμπόρευμα, ήταν το άτομο που συνάντησε τον 30χρονο οδηγό, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κατερίνης.
Σε βάρος των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία, η οποία και θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: