Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Την Κυριακή 27-7-2014 στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, της Αγίας Δωρεάς, θα ανατεθούν καθήκοντα του νέου εφημέριου στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Καθολικών Νάξου

ΚΥΡΙΑΚΗ 27-7- 2014 Ώρα19:00
SUNDAY 27 JULY 19:00th 
DIMANCHE 27 JUILLET h.19:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου, στο Κάστρο της Νάξου, σας προσκαλεί την Κυριακή 27 Ιουλίου στις 7μμ. στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου-Άνδρου και Μυκόνου, π. Νικόλαος.
Κατά τη Θεία Λειτουργία ο Αρχιεπίσκοπός μας θα αναθέσει
καθήκοντα Εφημερίου του Ενοριακού Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Κυρίου στον νεοχειροτονηθέντα ιερέα π. Γεώργιο Παλαμάρη.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει η λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου στους δρομίσκους του Κάστρου Νάξου.
Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στη Θεία Λειτουργία και στη Λιτάνευση της Αγίας Δωρεάς του Κυρίου, ευχαριστώντας και δοξάζοντας, εν Πνεύματι Αγίω, το Θεό Πατέρα για την μεγάλη Δωρεά του Υιού Του.
Μετά τη λιτάνευση θα γίνει δεξίωση στην μεγάλη ταράτσα του νέου Ποιμαντικού-Πνευματικού και Πολιτιστικού Κέντρου « Αγία Ούρσουλα».



Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο




Π. Γεώργιος Παλαμάρης άξιος ιερέας του Κυρίου
χειροτονήθηκε στην Ξινάρα Τήνου, Κυριακή 20/7/2014

Τελέσθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιουλίου 2014 με επισημότητα και μεγάλη συμμετοχή ευλαβών πιστών στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας Ροδαρίου στην Ξινάρα Τήνου, η ιερατική χειροτονία του π. Γεωργίου Παλαμάρη, από τον
Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Νάξου Τήνου π. Νικόλαο. Κλήρος και λαός μέσα σε Πνεύμα Θεού και συγκίνηση συμμετείχαν στην Τελετή δοξάζοντας τον Θεό για την αποστολή Ποιμένων του στην Εκκλησία.
Στην ομιλία του ο Σεβασμιότατος π. Νικόλαος νουθέτησε με τα πατρικά (πατερικά) του λόγια τον νέο ιερέα, αναφέροντας του τις αρετές και τις υπηρεσίες ενός ιερέως για το νοητό ποίμνιό του.
Κατά την χειροτονία επέθεσαν τα χέρια τους επί της κεφαλής του νέου ιερέα όλοι οι συμμετέχοντες Καθολικοί Ιερείς στην Τελετή χειροτονίας.
Ο νεοχειροτονηθείς π. Γεώργιος στην ομιλία του στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και Χειροτονίας του ευχαρίστησε τους γονείς του, τον Σεβασμιότατο π. Νικόλαο, τους συγγενείς του και όλους όσοι συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο στην καλλιέργεια της ιερατικής κλίσης του. Με ταπεινότητα και με γνώση της ιερατικής αποστολής του υποσχέθηκε να εργαστεί στον αμπελώνα του Κυρίου με τα όποια χαρίσματα του δωρίσει ο Κύριος, χωρίς να παραβλέπει τις ανθρώπινες αδυναμίες.
Η όλη Τελετή, καλά φροντισμένη, ολοκληρώθηκε με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τάξη.
Συμμετείχαν στην Τελετή αντιπροσωπεία από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Τήνου, αποτελούμενη από τον Εφημέριο Αγίου Αντωνίου Στενής Τήνου π. Νικόλαο Μαραγκό και τον Εφημέριο Αγίας Τριάδας Φαλατάδου π. Αγγελο Τζανουλίνο, οι οποίοι συνεχάρηκαν τον νεοχειροτονούμενο ιερέα π. Γεώργιο.
Το πολυπληθές εκκλησίασμα μέσα στο Ναό στο τέλος της τελετής ευχήθηκε στον π. Γεώργιο καλή ιερατική διακονία στα ενοριακά του καθήκοντα στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Κάστρο της Νάξου και έξω στην αυλή του Καθεδρικού Ναού της Παναγίας του Ροδαρίου δέχθηκε πλούσιο κέρασμα από την οικογένεια του π. Γεωργίου, συγχαίροντάς τους.
Αξιος!
Νίκος Φώσκολος











tiniaki@tiniaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: