Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Περιοδεία της Νησιωτικής Ανατροπής στην Αμοργό και στη Σαντορίνη καθώς και σε Άνδρο - Σίφνο

Το νησί της Αμοργού επισκέφτηκαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαΐου στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αμοργού, Αντώνης Πάσσαρης, αλλά και κλιμάκιο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ τους συνόδευαν στην περιοδεία τους στο νησί.
Περισσότερα στο Δελτίο Τύπου της "Νησιωτικής Ανατροπής"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:


08/05/2014
Το νησί της Αμοργού επισκέφτηκαν η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Άννα Μαυρουδή, και ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, την Δευτέρα 5 και την Τρίτη 6 Μαΐου στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας. Ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Αμοργού,  Αντώνης Πάσσαρης, αλλά και κλιμάκιο της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ τους συνόδευαν στην περιοδεία τους στο νησί.
Σε διαδοχικές επισκέψεις στα Κατάπολα, Κολοφάνα, Αρκεσίνη και Χώρα την πρώτη ημέρα και Αιγιάλη, Λαγκάδα, Θολάρια την επόμενη μέρα, συνομίλησαν με κατοίκους του νησιού για ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως οι υπηρεσίες υγείας, η απουσία αρχαιολογικού μουσείου, η στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, η νεανική ανεργία, το χωροταξικό, η ύδρευση, κτλ.
Στις συγκεντρώσεις με τους πολίτες καταδείχθηκαν τόσο το έλλειμμα πληροφόρησης των κατοίκων σχετικά με θέματα αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας όσο και τα προβλήματα δημοκρατίας, διαφάνειας και συμμετοχής στα κοινά, που έχει δημιουργήσει η κρίση εκπροσώπησης σε όλα τα επίπεδα.
Είχαν συναντήσεις με τους 3 υποψήφιους δημάρχους και συζήτησαν μαζί τους για θέματα που αφορούν το Δήμο Αμοργού και τις δημοτικές υπηρεσίες, την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πόρων και τη βέλτιστη συνεργασία Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης.
Η Αμοργός, νησί προικισμένο με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος και πλούσια πολιτισμική κληρονομιά, αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα μη βέλτιστης αξιοποίησης των δυνατοτήτων για ήπια τουριστική ανάπτυξη με την ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε συνδυασμό με την προώθηση των τοπικών προϊόντων.
Η Νησιωτική Ανατροπή, σύμφωνα με τις προγραμματικές της θέσεις, θα διεκδικήσει με όλα τα μέσα τη νησιωτικότητα, ειδικότερα σε θέματα που αφορούν το ακτοπλοϊκό και την υγεία, και θα σχεδιάσει ολοκληρωμένες αναπτυξιακές λύσεις για κάθε νησί μαζί με τους κατοίκους, τους φορείς και τους Δήμους, με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε νησιού, εντάσσοντας τις στον περιφερειακό σχεδιασμό.   
Την Τετάρτη 7 Μαΐου, η Άννα Μαυρουδή παραβρέθηκε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Σαντορίνης για την παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων για τον Τουρισμό, όπου και έκανε μια σύντομη τοποθέτηση σχετικά με τις θέσεις της Νησιωτικής Ανατροπής ως Περιφερειακή παράταξη για τον τουρισμό ενόψει και της παρουσίασης του προγράμματος τις προσεχείς ημέρες.


Δελτίο Τύπου "Νησιωτικής Ανατροπής": Άνδρος και Σίφνος
Τη Σίφνο επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μπενέτος Σπύρου και η Υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Άννα Μαυρουδή συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Συρμαλένιο, την Πέμπτη 8 Μαίου.
Τους υποδέχτηκαν ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Βεντούρης, και μέλη της παράταξης, που φρόντισαν για την ενημέρωση των υποψηφίων Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη της Νησιωτικής Ανατροπής και τη φιλοξενία στη Σίφνο τις λίγες ώρες που ήταν στο νησί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: