Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Επανέρχεται η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ στο αίτημα για δημόσιο διάλογο

Τα μέσα ενημέρωσης να προκαλέσουν δημόσιο διάλογο μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων. Θα ανταποκριθεί ο κ. Μαργαρίτης ή θα φυγομαχήσει και πάλι;
Με αφορμή την
έναρξη της προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 είχαμε καταθέσει δημόσια πρόταση για τη διεξαγωγή ανοιχτού, προγραμματικού, ουσιαστικού, δημόσιου διαλόγου μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Την πρόταση αυτήν επαναθέτουμε, καθώς εισερχόμαστε στην τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου. Επειδή ο δήμαρχος είναι πολύ πιθανόν να μην την αποδεχτεί, σιωπηρά και πάλι, με διόλου πειστικές εξηγήσεις, καλούμε τα μέσα ενημέρωσης της Νάξου ή ένα από αυτά να αναλάβουν αυτήν την πρωτοβουλία. Άλλωστε αυτό συμβαίνει και σε άλλες περιφέρειες και δήμους της πατρίδας μας και συνέβαινε και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο σε προηγούμενες εκλογές. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν τη δυνατότητα, το χρέος και την επιρροή να προκαλέσουν μια τέτοια συζήτηση όλων των υποψηφίων δημάρχων.

Η συζήτηση αυτή, όπως είχαμε τονίσει, θα είναι ένα πρωτόφαντο γεγονός για τον τόπο μας και θα βοηθήσει στη διατύπωση θέσεων, τον εντοπισμό συναινέσεων και διαφορών και την ενημέρωση των πολιτών, προκειμένου να καταλήξουν σε υπεύθυνες επιλογές και αποφάσεις. Εξάλλου, αυτό συμβαίνει σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο.

Ποιος φοβάται, αλήθεια, τον διάλογο και την αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων; Ποιος φοβάται την κριτική; Ποιος αρκείται στην ασφάλεια των μονολόγων; Ποιος πάσχει από πολιτική αγοραφοβία;

Από το Γραφείο Τύπου
Γιάννης Πιτταράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: