Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο αγιασμός του ΕΕΕΕΚ Νάξου και το "νεο" ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 4 Νοεμβρίου ο αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά στο ΕΕΕΕΚ Νάξου. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κ. Κύλης μετά το τέλος της θρησκευτικής τελετής ευχήθηκε καλή χρονιά και μετέφερε τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλινίκου. Επίσης παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Νάξου κ. Μαν. Μαργαρίτης, ο πρόεδρος του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ κ. Ιακ. Ναυπλιώτης, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής
Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Ι. Κοντόπουλος, η πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων, φίλων ΑΜΕΑ Νάξου, η πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου γονέων και κηδεμόνων μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου, γονείς και εκπαιδευτικοί των μαθητών της ειδικής αγωγής της Νάξου. Χαιρετισμούς έστειλαν ο υπεύθυνος της Περιφερειακής Ενότητας Νάξου – Αμοργού κ. Λάζ. Θεόφιλος και η διευθύντρια του ΚΕΔΔΥ Νάξου κ. Ιουλία Μέξη.
Η εκδήλωση πλημμύρισε απο τα έντονα συναισθήματα όλων των παρευρισκομένων αλλά και τις υποσχέσεις για φροντίδα και διαρκές ενδιαφέρον για τα προβλήματα των σχολείων της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Νάξου. Σημαντική ήταν η ανακοίνωση του Δημάρχου ότι σύντομα θα λειτουργήσει το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Εφήβων ΑΜΕΑ Νάξου στο νέο κτίριο του Αγίου Θαλλελαίου.      
Απο τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ και απο την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων - Φίλων ΑΜΕΑ Νάξου διατυπώθηκαν τα αιτήματα για πληρέστερη κάλυψη του Εκπαιδευτικού και Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού των σχολείων της Ειδικής Αγωγής, το κτιριακό πρόβλημα του ΕΕΕΕΚ Νάξου και το πρόβλημα της ασφαλέστερης μεταφοράς των μαθητών με ειδικό πούλμαν και άλλα πρόσφορα μέσα.
Τέλος ο διευθυντής του ΕΕΕΕΚ εκφράζοντας και τους υπηρετούντες εκπαιδευτικούς υποσχέθηκε ότι θα γίνει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ευχάριστη και δημιουργική φοίτηση των μαθητών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: