Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς πλοία την Τετάρτη

Να συμμετάσχουν τα πληρώματα των πλοίων όλων των κατηγοριών πανελλαδικά στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου έχει αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Αυτό σημαίνει ότι την προσεχή Τετάρτη δε θα εκτελεστούν ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Σημειώνεται ότι η απεργία είναι πανελλαδική, 24ωρης

διάρκειας και δεν θα πάρει περαιτέρω παράταση. Τα πλοία θα ταξιδέψουν κανονικά από την Πέμπτη.
Τα δύο σωματεία κήρυξαν την απεργία στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης του ΠΑΜΕ.
Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η απεργία γίνεται ενάντια στους εφοπλιστές, οι οποίοι επιχειρούν, για άλλη μια φορά, να αφανίσουν από τα πλοία τους Ελληνες ναυτεργάτες».
Παράλληλα, στο λιμάνι της Κορίνθου, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζει να κρατά δεμένα, με περιφρούρηση, τα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία «ROPAX 1» και «ROPAX 2».
Mήνυμα
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς, ερωτηθείς, χθες, τόνισε «πως η κινητοποίηση στην Κόρινθο δεν πρόκειται να σταματήσει, αν δεν προσληφθεί ο απαιτούμενος, από την Ομοσπονδία, αριθμός Ελλήνων (δηλαδή 45 άτομα στο «ROPAX 1»), ενώ προσέθεσε ότι «στα δύο πλοία υπάρχει θέμα ασφάλειας».
Ο κ. Χαλάς γνωστοποίησε ότι προχθές δέχθηκε τηλεφώνημα από τον δικηγόρο της εταιρείας, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι οι Ιταλοί πλοιοκτήτες προτίθενται να προσλάβουν δυο-τρεις ναυτικούς Ελληνες, κάτι που ο γ.γ. της ΠΝΟ απέρριψε κατηγορηματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: