Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Συμπεράσματα – Αποτελέσματα της 4ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης με αναφορά στη διαχείριση των απορριμμάτων της Νάξου

"...παροχή τεχνικής στήριξης στους δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων η Νάξος για την
επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων..."
Στις αποφάσεις που έλαβε η 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση των Αυτοδιοικητικών δομών συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
Α) Η στήριξη του τουρισμού με την θεματική ενότητα των διακοπών ατόμων τρίτης ηλικίας της οποία εισηγητής ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος στο θεματικό εργαστηρίο «Βέλτιστες πρακτικές συνεργασίας», που είχε ως κεντρικό θέμα το πιλοτικό τουριστικό πρόγραμμα για τους επισκέπτες της 3ης ηλικίας από την Γερμανία.
Στην παρουσίαση του, η οποία ετοιμάστηκε σε συνεργασία με τον ΠΡΟΤΟΥΠ, ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στις δομές και στις προσφερόμενες υπηρεσίες του νησιού της Ρόδου, δίνοντας έμφαση στις δομές υγείας και στα ξενοδοχεία, καθώς και στο ζήτημα της προσβασιμότητας.
Στα πλαίσια της συνεδρίας, ο κ. Χατζηδιάκος αναφέρθηκε και στο θέμα της μετεκπαίδευσης του νοσηλευτικού προσωπικού της σχολής που λειτουργεί στην Ρόδο, μέσω της παρακολούθησης ειδικών μαθημάτων που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Γερμανία.
Εντός των προσεχών ημερών θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη επίσκεψη εκπροσώπων Γερμανικών ασφαλιστικών φορέων στη Ρόδο, προκειμένου να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα ώστε να ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2014.
Β) Η ολοκλήρωση της διαδικασίας για την συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου και της τουριστικής σχολής του Κιέλου και της τουριστικής σχολής της Ρόδου.
Γ) Η προώθηση διαβήματος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, μετά και από παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου ο οποίος παρουσίασε και ανέδειξε το ζήτημα της παράνομης και ανεξέλεγκτης εισόδου των μεταναστών στη χώρα μας από τα θαλάσσια σύνορα και την ανεπαρκή παρουσία της FRONTEX.
Γ)Η παροχή τεχνικής στήριξης στους δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων η Νάξος για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να επεκταθεί και στα λοιπά νησιά του Νότιου Αιγαίου.
Δ) Η προώθηση της διαδικασίας της τυποποίησης και διάθεσης ποιοτικών προϊόντων. (εισηγητής ο Υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσαυτάρης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: