Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που έγινε στις 16-08-2013 σε πολυκατάστημα τροφίμων στη Θήρα


Συνελήφθησαν δυο (2) ημεδαποί ηλικίας 43 και 37 ετών, οι οποίοι με απειλή όπλου αφαίρεσαν
από τον διευθυντή του καταστήματος χρηματικό ποσό, προερχόμενο από εισπράξεις της ημέρας
Σε βάρος του 43χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσαν δυο (2) εντάλματα σύλληψης για κλοπές

Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, η ένοπλη ληστεία που έγινε βραδινές ώρες της 16-08-2013 σε πολυκατάστημα τροφίμων (SuperMarket) του νησιού.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 43 και 37 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αδικήματα της ληστείας, οπλοκατοχής, οπλοχρησίας, πλαστογραφίας και υπόθαλψης εγκληματία.

Αναλυτικότερα όπως εξακριβώθηκε στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης την Παρασκευή 16-08-2013 το βράδυ στην Μεσσαριά Θήρας, οι δυο κατηγορούμενοι με την απειλή πιστολιού ακινητοποίησαν σε εξωτερικό χώρο πολυκαταστήματος τροφίμων, μετά το πέρας του ωραρίου λειτουργίας, τον διευθυντή της επιχείρησης και αφού τον δέσμευσαν τον υποχρέωσαν να τους παραδώσει χρηματικό ποσό προερχόμενο από τις εισπράξεις της ημέρας.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και ύστερα από εκτεταμένες και μεθοδικές αναζητήσεις κατάφεραν να εντοπίσουν τους δράστες την 17-08-2013 στο κεντρικό λιμάνι του νησιού, όπου μετέβησαν διαδοχικά με σκοπό να επιβιβαστούν σε πλοίο και να διαφύγουν.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Θήρας και εξεταζόμενοι σε συνδυασμό με αξιοποίηση στοιχείων που προέκυψαν από την εξέλιξη της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στη ληστεία και συνελήφθησαν.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του 43χρονου εκκρεμούσαν δυο εντάλματα σύλληψης της 17ης Τακτικής Ανακρίτριας Πρωτοδικών Αθηνών για κλοπές.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

o Μια (1) δίκυκλη μοτοσικλέτα
o Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας
o Το χρηματικό ποσό των 1.195 ευρώ
o Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα
o Έξι (6) κάρτες sim κινητών τηλεφώνων
o Δυο (2) πλαστικά δεματικά καλωδίων «tire up»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Το προανακριτικό έργο και τις αστυνομικές έρευνες διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ η διερεύνηση της υπόθεσης συνεχίζεται.

Συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας ένας (1) μη νόμιμος αλλοδαπός που επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Ισπανία


Συνελήφθη χθες (19-08-2013) στο αεροδρόμιο της Θήρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 18χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, κατηγορούμενος για πλαστογραφία πιστοποιητικών και παράνομη διαμονή στη χώρα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποιούνται για την αντιμετώπιση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών εντοπίστηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας ο κατηγορούμενος να κατέχει πλαστή ταυτότητα Αρχών Ιταλίας με σκοπό να επιβιβαστεί σε πτήση για Ισπανία.

Η πλαστή ταυτότητα κατασχέθηκε

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: