Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ένα σύγχρονο διεθνή επιβατικό σταθμό για την εξυπηρέτηση των επιβατών κρουαζιέρας (Cruise Terminal) απέκτησε και έθεσε σε λειτουργία ο ΟΛΠ Α.Ε.


Τα εγκαίνια του Σταθμού, ο οποίος ονομάστηκε Διεθνής Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας  Θεμιστοκλής” έγιναν από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, παρουσία του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, των πρώην Υπουργών κ.κ. Λούκας Κατσέλη και Ι. Διαμαντίδη, του Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, των βουλευτών Πειραιά κ.κ. Αν. Νεράντζη (ΝΔ), Μ. Ρεπούση(ΔΗΜΑΡ), Βαμβακά Ευγενίας (ΣΥΡΙΖΑ), του Δημάρχου Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκου, του Γενικού Γραμματέα κ. Αθ. Χριστόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Στ. Χρήστου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Β. Κορκίδη, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. κ. Γ. Βλάχου, των Προέδρων των Ενώσεων Ακτοπλοΐας και Κρουαζιέρας, των Ναυτιλιακών Εταιριών και των Νηογνωμόνων, του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στέλιου Μανουσάκη, εκπροσώπων όλων των Γραφείων των Εταιριών Κρουαζιέρας, των πρώην Πρόεδρων και Δ/ντών του ΟΛΠ κ.κ. Γ. Πρασιανάκη, Σπ. Στάλια και Ν. Αναστασόπουλου, του Αρχηγείου Λ. Σ. και του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά κ. Σαρηγιάννη, των Τελωνειακών Αρχών Πειραιά και της Αστυνομίας Πειραιά.
Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης μεταξύ άλλων τόνισε: ‘‘Το λιμάνι του Πειραιά είναι ο κύριος κόμβος των λιμένων κρουαζιέρας της χώρας μας και το σημαντικότερο λιμάνι κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου. Το λιμάνι αυτό ετοιμάζεται από τώρα για το 2021, οπότε και θα γιορτάσουμε τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας. Μέχρι το 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί όλα τα έργα για την Πολιτιστική Ακτή Πειραιά, μετατρέποντας το λιμάνι σε κύρια Πύλη Τουρισμού και Πολιτισμού της χώρας, καθώς και όλα τα έργα λιμενικών και χερσαίων υποδομών, για την εξυπηρέτηση των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους. Το λιμάνι του Πειραιά, που με επιτυχία και κερδοφόρα διαχειρίζεται ο ΟΛΠ Α.Ε., αποτελεί την εθνική βάση-κόμβο για την ελληνική κρουαζιέρα. Εμείς σήμερα επενδύουμε και εκτελούμε έργα που στηρίζουν την εθνική οικονομία και τη λιμενική βιομηχανία”.
Το έργο έγινε με ίδια κεφάλαια του ΟΛΠ Α.Ε, έχει έκταση στεγασμένων χώρων 5.600 τ.μ. και άμεσου περιβάλλοντος χώρου 9.000 τ.μ., δαπάνης 4,2 εκατ. Ευρώ.
Μαζί με τον Α’ Σταθμό Επιβατών Κρουαζιερόπλοιων “Μιαούλης” ο ΟΛΠ Α.Ε θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 25.000 επιβάτες ημερησίως, ενώ μέχρι το τέλος του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί ο Γ’ Σταθμός Επιβατών Κρουαζιέρας “Άγιος Νικόλαος” έκτασης 3.500 τ.μ., παράλληλα με το λιμάνι κρουαζιέρας της Ακτής Μιαούλη.
Το 2013 θα είναι μια ακόμη καλή χρονιά για την κρουαζιέρα στα ελληνικά λιμάνια, αφού ήδη στο α’ τετράμηνο του έτους η αύξηση επιβατών στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχεται σε 25%.










Δεν υπάρχουν σχόλια: