Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Φάρμακα και τρόφιμα στις Μικρές Κυκλάδες από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών

Διήμερη αποστολή στη Δονούσα, τα Κουφονήσια, τη Σχοινούσα και την Ηρακλειά πραγματοποιεί από σήμερα οΌμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας, στο πλαίσιο των καθιερωμένων ετήσιων δράσεων 

 πό τον τίτλο «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου. Όσο περισσότερες δυσκολίες χαρακτηρίζουν τη χρονική περίοδο που διανύουμε, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια απαιτείται να καταβάλει κανείς. Οι αντιξοότητες της καθημερινότητας μοιάζουν ανυπέρβλητες ενώ τα όνειρα συνεχίζουν να ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν. Για τα μέλη όμως του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας, που καθιέρωσαν από το 1999 τις αποστολές με τίτλο «Ζωή στους βράχους του Αιγαίου» η εξοικείωση με τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών και η προσπάθεια επίλυσής τους, μοιάζει ως σύνηθες χρέος απέναντι στον συνάνθρωπο.
Τι κι αν ο καιρός φέτος (6 τοπικά 7 μποφόρ Ν.- ΝΑ ανέμους) δεν επέτρεψε την προγραμματισμένη για την Παρασκευή 17 Μαΐου αναχώρηση για Δονούσα; Το Σάββατο το πρωί που ο Ποσειδώνας «ξύπνησε καλύτερα» οι ταξιδιώτες αρμένισαν για την διαμαντόπετρα των Μικρών Κυκλάδων. Σκοπός της αποστολής είναι η προσφορά ιατρoφαρμακευτικού εξοπλισμού, παιδικού ιματισμού, παιγνιδιών, σχολικού εξοπλισμού και άλλων υλικών αγαθών που έχουν ανάγκη οι κάτοικοι της Δονούσας, καθώς επίσης και η τόνωση της τοπικής οικονομίας του νησιού δεδομένου ότι θα την επισκεφθούν περισσότεροι από 200 ταξιδιώτες επιβαίνοντας σε περίπου 40 σκάφη. Φέτος μάλιστα για πρώτη φορά στα 14 χρόνια που πραγματοποιείται η συγκεκριμένη δράση, εκτός από τη διήμερη αποστολή 18 και 19 Μαΐου στη Δονούσα, θα πραγματοποιηθεί και 4ήμερη περιήγηση μεταξύ 20-23 Μαΐου, στα νησιά Κουφονήσια, Σχοινούσα, Ηρακλειά.
Στη διοργάνωση εκτός από τη θαλάσσια περιήγηση περιλαμβάνεται και γνωριμία με τις φυσικές χάρες των νησιών, τους οικισμούς, τα πολιτισμικά μνημεία, τα ήθη και τα έθιμα καθώς επίσης με τον γαστρονομικό και μουσικό τους πλούτο. Ο σημαντικότερος αναπτυξιακός τομέας της χώρας μας με συμμετοχή περίπου 17% στο ΑΕΠ, έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ τέτοιες προωθητικές δράσεις που έχουν ως στόχο αφενός να αναστρέψουν το αρνητικό κλίμα για την χώρα μας και αφετέρου να τονώσουν την οικονομία, «ανοίγοντας» την τουριστική αγορά σε ανόθευτους παραδείσους όπως είναι οι Μικρές Κυκλάδες.
Έργο του ΟΦΣΕ
Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδας (www.ofse.gr)ιδρύθηκε το 1987 και στεγάζεται από τότε στο δήμο Καλλιθέας, συνιστώντας ένα φορέα που αποδεικνύει έμπρακτα την αγάπη του για τη θάλασσα και το φουσκωτό σκάφος και αγωνίζεται για την αποκατάσταση της ισορροπίας του θαλάσσιου οικοσυστήματος.
Επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία στην ανάδειξη των δυσκολιών αλλά και της προβολής που χαίρουν τα νησιά της πατρίδας μας, κάθε χρόνο τα μέλη του Ομίλου πραγματοποιούν τον Μάιο μία ομαδική αποστολή σε ένα νησί, αφού προηγουμένως έρθουν σε συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς αφουγκαζόμενοι τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Στη συνέχεια προσπαθούν να καλύψουν τις επιθυμίες τους και εν τέλει επιδεικνύοντας ιδιαίτερη μεθοδικότητα συνοδευόμενη από μία βαθιά αίσθηση αλληλεγγύης καταφέρνουν πάντα την ευόδωση του εγχειρήματος. Από το 1999 που ξεκίνησαν οι συγκεκριμένες αποστολές, ο ΟΦΣΕ κατάφερε να δημιουργήσει ιατρικά κέντρα και παιδικούς σταθμούς, να προσφέρει ιατρικό εξοπλισμό, να εμπλουτίσει σχολικές βιβλιοθήκες, να εξοπλίσει με Η/Υ τα σχολεία, να συγκεντρώσει χρήματα για την πραγματοποίηση έργων στα νησιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: