Σάββατο 18 Μαΐου 2013

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΑΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΝΑΞΙΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ 46 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ


Η στυγερή δολοφονία του Μανδηλαρά διαπράχτηκε σε άγνωστο μέρος στο διάστημα από 15-22 Μαΐου 1967 Αντί άλλης εκδήλωσης στην 46η επέτειο της στυγερής δολοφονίας του Νικηφόρου Μανδηλαρά το blog: http://koronida.blogspot.gr/ παρουσιάζει για πρώτη φορά την εκδήλωση που έγινε στις 18 Μάη 2006 στην Ηλιούπολη (δημοτικό θέατρο).Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Κυκλαδιτών Ηλιούπολης (Πρόεδρος ο υποστράτηγος
ε.α. Μιχάλης Σοφικίτης) και το ναξιώτικο περιοδικό ΑΡΧΑΤΟΣ (Εκδότης- Δ/ντής ο φιλόλογος-πρώην Βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης).
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η έκδοση σε ειδικό αναμνηστικό τόμο του σώματος της ιστορικής εφημερίδας του Νικηφόρου Μανδηλαρά «Ναξιακά Χρονικά».....

Η έκδοση αυτή έγινε από το περιοδικό ΑΡΧΑΤΟΣ ΝΑΞΟΥ με την επιμέλεια του Νίκου Λεβογιάννη, ο οποίος αντί εισαγωγής στον τόμο δημοσίευσε την πρώτη αναλυτική βιογραφία του Μανδηλαρά.
Στην εκδήλωση μίλησαν:
ο Μιχάλης Σοφικίτης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κυκλαδιτών Ηλιούπολης
και οι φίλοι και συναγωνιστές του Μανδηλαρά:
Απόστολος Κακλαμάνης, πρώην Πρόεδρος της Βουλής
Γιώργος Χιωτάκης, πρώην Βουλευτής Δωδεκανήσου
Μιχάλης Στυλιανού, δημοσιογράφος
Δημήτρης Σιδερής, καρδιολόγος, εξάδελφος του Μανδηλαρά
Μηνάς Παπάζογλου, δημοσιογράφος, που είχε και τον συντονισμό της εκδήλωσης.
Νέες του Συλλόγου Κυκλαδιτών διάβασαν κείμενα του Νικηφόρου Μανδηλαρά
Στην εκδήλωση προβλήθηκε ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ αφιερωμένο στη ζωή και τη δολοφονία του Μανδηλαρά.
Η εκδήλωση έκλεισε με τραγούδια του αντιδικτατορικού αγώνα που παρουσίασαν η Άννα Ν. Λεβογιάννη (έπαιξε πιάνο), ο Λάκης Παρασκευαΐδης (έπαιξε μπουζούκι) και ο Σώτος Κωνσταντίνου (τραγούδι).
Στην είσοδο της αίθουσας του δημοτικού θεάτρου Ηλιούπολης υπήρχε έκθεση φωτογραφίας από τη ζωή, τη δράση και τους αγώνες του Νικηφόρου Μανδηλαρά.
Η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης έγινε από τον Δ/ντη του κυκλαδίτικου τηλεοπτικού σταθμού ΑΙΓΑΙΟ ΤV στη Σύρο κ. Μπάμπη Κουλούρα, τον οποίο ευχαριστούμε, γιατί έθεσε στη διάθεσή μας το video που πρόβαλε από τον ΑΙΓΑΙΟ ΤV της Σύρου το 2006.
Αναρτήθηκε από GIANPREV στις 5/18/2013



Δεν υπάρχουν σχόλια: