Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Ιωνικός-Πανναξιακός 2-1

ΦΩΤΟ: Ν.Π. Βιτζηλαίος
Η κριτική που δέχτηκε στην αρχή της σεζόν, για τις επιλογές που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και για τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε μεσούσης της περιόδου, ήταν... μπόλικη. Ωστόσο, ο Ιωνικός στην πιο κρίσιμη στιγμή του πρωταθλήματος δηλώνει παρών αποδεικνύοντας ότι αποτελεί την καλύτερη ομάδα του 9ου ομίλου. Το ιστορικό σωματείο του Πειραιά επικράτησε με 2-1 του Πανναξιακού στο ντέρμπι κορυφής, αυξάνοντας παράλληλα τη
διαφορά του από τους νησιώτες στους τέσσερις βαθμούς! Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στους 1.000 και πλέον φίλους του Ιωνικού που βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου της Νεάπολης, αποτελώντας σε ακόμη ένα ματς τον 12ο παίκτη της ομάδας τους! Στο α' μέρος, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να επιβάλλουν από νωρίς το ρυθμό τους. Μάλιστα, στο 8' ο Σκαφτούρος βρήκε τον...δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ο Σελίμος (Λακωνίας) δεν κατακύρωσε το γκολ, μετά από υπόδειξη του α' βοηθού Παλαμίδα για οσφάιντ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και ευτύχησαν να πάρουν το προβάδισμα στο 32', όταν ο Δερμιτζάκης σέρβιρε στον Τζωρμπατζάκη και αυτός με δυνατό σουτ 'πάγωσε' τη Νεάπολη. Το τέρμα αυτό αφύπνισε τους Πειραιώτες, που έφτασαν στην ισοφάριση στο 45' με κεφαλιά του Μαριόλη. Στην επανάληψη, το συγκρότημα του Κώστα Παρθενίου έφτασε στο γκολ της νίκης. Στο 58' ο Σκαφτούρος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην αντίπαλη άμυνα και με δυνατό σουτ έβαλε φωτιά στο γήπεδο. Οι Ναξιώτες προσπάθησαν για την ισοφάριση, όμως οι γηπεδούχοι με σωστή αμυντική τακτική κράτησαν το υπέρ τους αποτέλεσμα. ΙΩΝΙΚΟΣ (Κώστας Παρθενίου): Αδαμόπουλος, Κουμουλίδης, Τσακίρης, Σταμπολόγλου, Κατσαβριάς, Μαριόλης, Πολίτης (82' λ. τρ. Τσιμπλάκης), Ίγκλι, Σκαφτούρος (64' λ. τρ. Μαντούβαλος), Ανδρεαδάκης (87' Γιαλελής), Λαμπρινάτος.
ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Γιώργος Βλαστός): Θέμελης, Πετρόπουλος, Τζωρμπατζάκης, Σταυρόπουλος (72' Κεμαβόρ), Τόσκας, Αριανούτσος, Καρούσης (78' Μπονιάκος), Αθανασίου (85' Κατσάνης), Ντούκα, Δερμιτζάκης, Τερόλης.
http://www.periferiako.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: