Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες Συλλόγου Τριτέκνων

του Ι. Λογαρά
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 το πρωί σε Αίθουσα του ΚΕΓΕ Νάξου (που χρησιμοποιείται από τα το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) -και πλησίον των γραφείων του Συλλόγου- η Γενική Συνέλευση και στη συνέχεια και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ιδρυθέντος πρόσφατα Συλλόγου Τριτέκνων Νάξου.
Απολογισμό των πεπραγμένων του απερχομένου διοικητικού συμβουλίου έκανε η πρόεδρος κ. Γεωργία Λεγάκη και στη συνέχεια τον οικονομικό απολογισμό ο ταμίας κ. Γιάννης Κρητικός. Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του Εμπροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου κ. Σοφία Καπηνιάρη.
Από τους παρευρισκομένους αναγνωρίστηκε η σημαντική προσφορά των απερχομένων μελών του Δ.Σ. στη δημιουργία αλλά και στην επιτυχή πορεία κατά πρώτη περίοδο λειτουργίας του Συλλόγου, ο
οποίος έχει να επιτελέσει σημαντικό κοινωνικό έργο και να συμβάλει στη μερική έστω ανακούφιση ή ελάφρυνση των μελών του των τριτέκνων οικογενειών του νησιού, ιδίως στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας του Συλλόγου προσήλθαν μαζικά στην ψηφοφορία οι τρίτεκνοι οικογενειάρχες και στη Γενική Συνέλευση αλλά ιδίως στην ψηφοφορία κατά τις αρχαιρεσίες, που λόγω της μαζικότητας της συμμετοχής η διαδικασία θύμιζε λίγο ανάλογη συμμετοχή σε βουλευτικές ή δημοτικές εκλογές.
Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 2012 και στη δύναμή του ήταν εγγεγραμμένες μέχρι πριν από την ημέρα των αρχαιρεσιών περίπου 500 οικογένειες της Νάξου που αριθμούν περίπου 2.500 μέλη και κατά την ημέρα των αρχαιρεσιών γράφτηκαν και νέα μέλη. Ο Σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες για να επιτύχει εκπτώσεις για τα μέλη του στις τιμές αγοράς ειδών σε καταστήματα και λοιπές επιχειρήσεις και επίσης διανέμει κατά καιρούς μικρές ποσότητες τροφίμων και άλλων ειδών στις οικογένειες μέλη του.
Ο Σύλλογος είναι ένας σπουδαίος κοινωνικός φορέας με σημαντική κοινωνική αποστολή και ήδη έχει αρχίσει να εργάζεται επιτυχώς για την επίτευξη των στόχων του και αυτό αναγνωρίζεται από τις τρίτεκνες οικογένειες και την κοινωνία του νησιού.
Κατά την ψηφοφορία (ψήφισαν περί τα τετρακόσια άτομα, επικεφαλής τρίτεκνων οικογενειών) και εξελέγησαν για το Διοικητικό Συμβούλιο οι: Γεωργία Λεγάκη, Μαρία Λεγάκη-Βαλέρη, Μαρία Κεραμιώτη, Γιάννης Κρητικός, Μαρία Σαρρή, Ευαγγελία Κάβουρα και Σοφία Καπηνιάρη και αναπληρωματικοί οι : Ειρήνη Ρωμανού-Κιουλαφή, Γιώργος Βασιλάκης και Δημήτρης Σέργης. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι: Σταματίνα Επταημέρου, Νικόλαος Μαργαρίτης και Φιλιώ Στάη.
Γιάννης Λογαράς






Δεν υπάρχουν σχόλια: