Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Δύο μεγάλα ΟΧΙ ακούστηκαν σήμερα μέσα απο το Δημαρχείο Νάξου


ΟΧΙ βροντοφώναξαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για τις συγχωνεύσεις σχολείων
ΟΧΙ βροντοφώναξαν και στο συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας για τα τραπεζάκια στην πλατεία.
Δύο βροντερά ΌΧΙ ακούστηκαν σήμερα, ημέρα εορτασμού της απελευθέρωσης της Νάξου απο τους Γερμανούς,  μέσα απο την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάξου και Μ.Κ. Τα όχι βέβαια δεν ήταν κατά των Γερμανών, ούτε καν αφορούσαν το μνημόνιο (που και εκεί εμπλέκονται οι Γερμανοί), αλλά για δύο καυτά τοπικά προβλήματα. Το πρώτο ήταν για τα τραπεζοκαθίσματα, που απασχολούν εδώ και καιρό, την Ναξιακή κοινωνία και τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία είχε αποφασίσει να επιτρέψει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νάξου σε ιδιωτική επιχείρηση που στεγάζεται σε κτίριο με πρόσοψη στην κεντρική πλατεία της Νάξου (εδώ να δούμε τι θα κάνουμε που έχουν ανάψει τα αίματα με την ονομασία της πλατείας και άλλοι την λένε "πλατεία Μανδηλαρά", άλλοι "πλατεία πρώην Δημαρχείου"-κατα το ΠΓΔΜ- και άλλοι την αποκαλούν "πλατεία Πρωτοπαπαδάκη" χωρίς όμως να ξεχνιέται απο τους παλιούς Χωραϊτες και το "πλατεία Ηρώων"). Λίγη ώρα αργότερα συνεδρίαζε στον ίδιο χώρο, το Δημοτικό Συμβούλιο
Νάξου και Μικρών Κυκλάδων σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης την "Λήψη απόφασης επί του θέματος μεταβολές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2013-2014". Τότε ακούστηκε για δεύτερη φορά την ίδια μέρα (Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012) ένα ακόμη ΟΧΙ που εξέφραζε την αντίθεση των αιρετών αρχόντων του τόπου σε οποιαδήποτε κατάργηση λειτουργούσας σχολικής μονάδας ή συγχωνεύσεις είτε αυτές αφορούν σχολεία της Πρωτοβάθμιας είτε της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τώρα απομένει να δούμε πόσο ηχηρά και πειστικά ήταν αυτά τα ΟΧΙ και πόση διάθεση για αγώνες έχουν ο λαός και οι εκπρόσωποί του προκειμένου να μην περάσουν τα αντίθετα προς την βούλησή του...???

Δεν υπάρχουν σχόλια: