Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΧΡΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΜΗΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ

 Από το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις αριθ. 432/29-2-2012 (ΦΕΚ 604Β’/2012) και 433/29-2-2012 (ΦΕΚ 605Β’/2012) Αποφάσεις – Προσκλήσεις του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φορείς που δύναται να υπαχθούν για ενίσχυση – χρηματοδότηση στα Μέτρα 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» και 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, να υποβάλουν αιτήσεις για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων που αφορούν παραγωγικές επενδύσεις στην Υδατοκαλλιέργεια και στην μεταποίηση και εμπορία αλιευτικών προϊόντων αντιστοίχως. 
Στο καθεστώς ενισχύσεων της αριθ. 432/29-2-2012 Απόφασης – Πρόσκλησης (Μέτρο 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια») υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια) που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις:

       Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.
       Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.
       Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε ιχθυογεννητικούς σταθμούς.

Στο καθεστώς ενισχύσεων της αριθ. 433/29-2-2012 Απόφασης – Πρόσκλησης (Μέτρο 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία») υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια)που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις:
       Δράση 1: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των παραγωγικών μονάδων μεταποίησης. Υπάγονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στον εκσυγχρονισμό, επέκταση ή ίδρυση μονάδων και εγκαταστάσεων παραγωγής μεταποιημένων ή μη αλιευτικών προϊόντων και στην ελαφριά μορφής μεταποίηση, τυποποίηση και εμπορία από αλιευτικά σκάφη.
       Δράση 2: Βελτίωση της επιχειρηματικής θέσης των εγκαταστάσεων εμπορίας. Υπάγονται επενδυτικά σχέδια που αφορούν στην ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων εμπορίας.

Οι ενδιαφερόμενοι φορείς/δυνητικοί δικαιούχοι υποβάλλουν τις αιτήσεις για την υπαγωγή των επενδυτικών τους σχεδίων και το φάκελο με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή, από την ημερομηνία δημοσίευσης των εν λόγω Αποφάσεων – Προσκλήσεων (29-2-2012) και έως την 31ηΙουλίου 2012 στην Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Δράσεων Ε.Π.Αλ. (Μιχαλακοπούλου 103, 115 27 Αθήνα). Αντίγραφο του πλήρους κατατεθειμένου φακέλου κατατίθεται και στην κατά τόπο Υπηρεσία Αλιείας εντός της περιοχής αρμοδιότητας της οποίας πρόκειται να υλοποιηθεί το επενδυτικό σχέδιο, προκειμένου να λάβει γνώση για τη σχεδιαζόμενη επένδυση και να εκδώσει την απαιτούμενη βεβαίωση.

Τα πλήρη κείμενα των ανωτέρω Αποφάσεων – Προσκλήσεων για την υποβολή αιτήσεων ένταξης επενδυτικών σχεδίων στα πλαίσια των αντίστοιχων Μέτρων έχουν αναρτηθεί στη διαδικτυακή τοποθεσία: www.et.diavgeia.gov.gr/f/ypean/

Δεν υπάρχουν σχόλια: