Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Συγκέντρωση Καθηγητών-Γονέων του 2ου Γυμνασίου Νάξου

     Λίγο  μετά την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2011-2012 έγινε και έναρξη των  συναντήσεων καθηγητών αφενός και  αφετέρου γονέων και κηδεμόνων των μαθητών των σχολείων στη Χώρα της Νάξου. Την έναρξη τέτοιων χρήσιμων συναντήσεων έκανε το 2ο Γυμνάσιο Νάξου τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα. Στην πρόσκληση που απηύθυνε προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Σχολείου η Διευθύντρια κ. Σοφία Κρητικού ανταποκρίθηκε (με ευχάριστη έκπληξη) ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών και συμπολιτισσών (ιδίως) που κατέκλυσαν ασφυκτικά την αίθουσα διδασκαλίας που χρησιμοποιήθηκε για τη συνάντηση, αλλά υπήρχαν και αρκετοί άλλοι έξω από την αίθουσα.
    Τα  κύρια θέματα της συνάντησης ήταν η παρουσίαση του προσωπικού του σχολείου, οδηγίες για τη μελέτη των μαθημάτων, κτιριακά προβλήματα του Σχολείου αλλά και θέματα σχετικά με τον Κανονισμό λειτουργίας του Σχολείου κλπ.
    Τέτοιες συναντήσεις μεταξύ εκπαιδευτικών και γονέων-κηδεμόνων είναι πολύ σπουδαίες γιατί καλλιεργούν ένα γόνιμο πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των βασικών αυτών παραγόντων της σχολικής και εκπαιδευτικής διαδικασίας και γιατί υποβοηθούν και προάγουν το έργο και την αποστολή του Σχολείου (ως πολύτιμου εκπαιδευτικού, πολιτιστικού και κοινωνικού θεσμού). 
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: