Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

ΠΕΡΙ ΝΑΞΙΩΝ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ
Του Νίκου Α. Δρη  (Φυσικού - Μετεωρολόγου)
 Με όλα τα κλασσικά χαρακτηριστικά του Αυγούστου ο καιρός του επόμενου επταήμερου στη Νάξο μας, με τη μέγιστη θερμοκρασία σε αρκετά χαμηλά, σε σχέση  με την υπόλοιπη Ελλάδα, επίπεδα αλλά και με κάπως αυξημένη σχετική υγρασία. Ευτυχώς όμως, που το μελτεμάκι θα κάνει και πάλι το θαύμα του και με ένταση γύρω στα 6Β, που διευκολύνει την εξάτμιση του ιδρώτα μας, θα μας δώσει την ευχάριστη αίσθηση της ευεξίας, που χρόνια τώρα ξέρει να προσφέρει το νησί μας στους καλοκαιρινούς παραθεριστές του. Χωρίς δισταγμό λοιπόν ελάτε στο νησί μας, για μια δροσερή διασκέδαση με γλυκό κρασί, γευστικές λιχουδιές, και ευχάριστη συντροφιά.
Οι ισχυροί αλλά καλοτάξιδοι βοριάδες δεν θα ξεπεράσουν σε ένταση τα 6 Β.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 24 και 25 β. η ελάχιστη και μεταξύ 28 και 30 β. η μέγιστη. Στα ορεινά η θερμοκρασία θα είναι μέχρι και 4 βαθμούς χαμηλότερη, αντιστρόφως ανάλογα προς το υψόμετρο.
Ένας λαμπρός ήλιος και ένα φεγγάρι στη γέμιση, με τους κατάλευκους υπηκόους του τα άστρα θα συντροφεύουν τα μερόνυχτα στο νησί μας.
Με τον (UV index) δείκτη υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας στο 7 με 8, ο χρόνος έκθεσης στον ήλιο, χωρίς αντιηλιακό, δεν πρέπει να υπερβαίνει, για μεν τα ανοιχτόχρωμα δέρματα τη μιάμιση ώρα για δε τα σκουρόχρωμα τις δύο ώρες.
 Αναλυτικότερα ανά ημέρα προβλέπεται : 
Πέμπτη 4/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 5-6Β και θερμοκρασία 25–29 β.
Παρασκευή 5/8 : Λίγες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, με ανέμους   Β 5-και θερμοκρασία 25–29 β.
Σάββατο 6/8 : Λίγες νεφώσεις, με ανέμους ΒΑ και θερμοκρασία 24–28 β.
Κυριακή 7/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 6-7Β και θερμοκρασία  24-28 β.
Δευτέρα 8/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 5-6Β και θερμοκρασία 25–30 β.
Τρίτη 9/8 : Αίθριος, με ανέμους Β 5Β και θερμοκρασία  25-30 β.
Τετάρτη 10/8: Αίθριος, με ανέμους Β και θερμοκρασία 23–30 β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: