Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Έναρξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.

Χθες 12.7.2011, σε συνέντευξη τύπου, στη Σύρο, ο συντονιστής προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στο Νότιο Αιγαίο, καθηγητής πανεπιστημίου κ. Μάνος Κόνσολας, κήρυξε την έναρξη της πρώτης φάσης της διαδικασίας κατάρτισης του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες.
Στη συνέντευξη τύπου ο κ. Μάνος Κόνσολας τόνισε ιδιαίτερα τον «ανοικτό» χαρακτήρα της διαδικασίας κατάρτισης του προγράμματος και κάλεσε όλους τους πολίτες των Κυκλάδων να συμμετάσχουν ενεργά στο δημόσιο διάλογο για την κατάρτιση του.
Μέσα στις επόμενες ημέρες τα 200 μέλη των επιτροπών προγράμματος, σε όλο το Νότιο Αιγαίο, θα έρθουν σε επαφή με κοινωνικούς φορείς, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και ενεργούς πολίτες των νησιών μας για να καταγράψουν τα προβλήματα και να συγκεντρώσουν προτάσεις για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Για πρώτη φορά, ένα πολιτικό πρόγραμμα δεν θα καταρτιστεί «άνωθεν» αλλά από τη βάση της τοπικής κοινωνίας.
Ο συντονισμός  των επιτροπών προγράμματος για  τις Κυκλάδες έχει ανατεθεί στο δημοσιογράφο κ. Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη. Κατά την ομιλία του στη συνέντευξη τύπου ο κ. Τριανταφυλλίδης δήλωσε ότι μέσα από τη διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος πραγματοποιείται «επανεκκίνηση» της Νέας Δημοκρατίας στις Κυκλάδες. Στη συνέχεια ανακοίνωσε τα μέλη των επιτροπών κατάρτισης προγράμματος ανά περιφερειακή ενότητα και παρουσίασε τους θεματικούς κύκλους του προγράμματος:
1. ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
2. ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
3. ΥΠΟΔΟΜΕΣ – ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
4. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
5. ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ – ΥΓΕΙΑ
6. ΕΣΠΑ
7. ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Δικαιοσύνη – Φυλακές – Ομογένεια – Ερήμωση Οικισμών – Διαχείριση Στρατοπέδων – Μειονότητες)
8. ΠΑΙΔΕΙΑ
9. ΠΡΩΤΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ
10. ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ (αναφέρεται στα προβλήματα, στις ανάγκες αλλά και στις προοπτικές κάθε νησιού)
Σύντομο χαιρετισμό, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης  τύπου, απεύθυναν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κυκλάδων κ. Δημήτρης Νικολιάς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος, ο περιφερειακός σύμβουλος και υπεύθυνος προγράμματος για τη Σύρο κ. Γιώργος Παπαμανώλης και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μάκης Δαδάος.
Στο τέλος, ο κ. Μάνος Κόνσολας δέχτηκε ερωτήσεις  από δημοσιογράφους και έδωσε  επιπλέον στοιχεία και λεπτομέρειες για τη διαδικασία κατάρτισης του  προγράμματος.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης τα μέλη της επιτροπής  προγράμματος Σύρου κ. Α. Αθανασίου, Γ. Βουτσίνος, Κ. Δαφνάς και Γ. Σαλονίκης.

Γιώργος Ι. Παπαμανώλης
Υπεύθυνος προγράμματος Νέας Δημοκρατίας 
Περιφερειακής Ενότητας Σύρου

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: