Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στις Μέλανες

Μεγάλη θρησκευτική πανήγυρις τελέστηκε (όπως κάθε χρόνο) κι εφέτος την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, ημέρα της εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου (καθώς και την παραμονή το βράδυ 28 Ιουνίου με Εσπερινό) στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων στο φερώνυμο κεντρικό χωριό της περιοχής των Μελάνων Νάξου. Ανήμερα της εορτής τελέστηκε ο Όρθρος και η θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παροναξίας κ. Καλλινίκου (ο οποίος έκανε και το θείο κήρυγμα) συμπαραστατουμένου στις ιερές ακολουθίες από τους ιερείς π. Αντώνιο Βερύκοκκο (Εφημέριο Αγίου Θαλλελαίου και Κουρουνοχωρίου), π. Μάρκο Φάρκωνα (Εφημέριο Εγγαρών), π. Χρήστο Χιονίδη (Εφημέριο Μελάνων) και τον ιεροδιάκονο π. Νικόλαο Βλασερό.
    Τους  εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες κ.κ. Αργύρης Ανεβλαβής, Γιάννης Κονδύλης και Γαβρίλης Κονδύλης με την παρουσία και του κ. Γιάννη Ναυπλιώτη, Προέδρου του Σωματείου των Πολυτέκνων Ελλάδας «Θεόφιλος».
    Μετά  τη θεία λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση ιερών εικόνων σε κεντρικά δρομάκια του γραφικού χωριού. Πλήθος  κατοίκων παρακολούθησε τις ιερές  αυτές ακολουθίες στο χωριό αυτό, που είναι ένα από τα πιο ακμαία χωριά του νησιού μας και διατηρεί σταθερά τον πληθυσμό του. 
    * Σημαντική θρησκευτική πανήγυρις τελείται στις 29 Ιουνίου και στον Ναό του Αγίου Πέτρου σε αγροτική τοποθεσία της περιοχής Αγερσανίου Νάξου.
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: