Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ Ν. ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗ

Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε αναμφισβήτητα μια ηγετική πολιτική φυσιογνωμία, η οποία πρωταγωνίστησε στη νεότερη ιστορία του τόπου, κυριαρχώντας στις πολιτικές αναμετρήσεις και «κατακτώντας» τα πλήθη με τη χαρισματική και αυθεντική προσωπικότητά του, αλλά και τους πολιτικούς του στόχους και τα επιτεύγματά του.

Υπήρξε ανυποχώρητος σε εθνικά ζητήματα, διορατικός σε κάθε του πολιτική κίνηση και γι’αυτό το λόγο αρκετά χρόνια μετά το θάνατό του, η πολιτική του σταδιοδρομία, ακόμη και μετά από την πιο αυστηρή αξιολόγηση, προσφέρει άφθονα διδάγματα και ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα πολιτικής αγωγής και επιμονής, στρατηγικής και ανυποχώρητης αγωνιστικότητας.

Κατάφερε να καθιερωθούν παντού οι δημοκρατικοί θεσμοί, επέφερε πολλές κοινωνικές και εκσυγχρονιστικές ρυθμίσεις και παράλληλα άσκησε παραδειγματική ισχυρή εξωτερική πολιτική.

Σήμερα, όλοι εμείς οι συνεχιστές της πολιτικής του, οφείλουμε να υπερασπιστούμε τις αρχές και κυρίως τα εθνικά του οράματα, για ένα έθνος ενωμένο και δυνατό, για μια χώρα κυρίαρχη και επιβλητική, για μια Ελλάδα όπως την ονειρεύτηκε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: