Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κώλυμα εκλογής ο Απόστολος Ψαρράς;


Θέμα από  τη μείζονα μειοψηφία έχει τεθεί για το ενδεχόμενο «ασυμβίβαστου» και «κωλύματος» εκλογής του Απόστολου Ψαρρά, που αφορά στην επαγγελματική του δραστηριότητα και την ανάληψη δημοτικών έργων. Σύμφωνα με το άρθρο 14 του «Καλλικράτη» «δεν μπορούν να εκλεγούν ή να είναι δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή εκπρόσωποι της τοπικής κοινότητας όποιοι συνδέονται με το Δήμο ή τα νομικά τους πρόσωπα, εκτός από τους συνδέσμους, με σύμβαση προμήθειας, εκτέλεσης δημοτικού έργου, παροχής υπηρεσιών, παραχώρησης δικαιώματος εκμετάλλευσης δημοτικού έργου ή δημοτικής υπηρεσίας με αντικείμενο αξίας πάνω από 5.000 ευρώ ετησίως». Ο κ. Ψαρράς έχει αναλάβει δημοτικά έργα, μεταξύ των οποίων και το έργο «Πλακοστρώσεις – Τσιμεντοστρώσεις δρόμων Τ.Δ. Γαλανάδου – Γλινάδου- Χώρας Δήμου Νάξου, έτους 2010», για το οποίο ζητά τώρα δίμηνη παράταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείζονα μειοψηφία έχει απευθυνθεί στον Ελεγκτή Νομιμότητας, προκειμένου να εξετασθεί η νομιμότητα της εκλογής του κ. Ψαρρά. Πάντως, η νέα δημοτική αρχή θεωρεί ότι δεν υφίσταται κανένα κώλυμα, καθώς σύμφωνα με το άρθρο 14, παρ. 12 του «Καλλικράτη», «για τους υποψηφίους στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά τα κωλύματα του άρθρου 29 του Κ.Δ.Κ. στα διοικητικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας». Ο κ. Ψαρράς δεν έχει αναλάβει Δημοτικό Έργο στην εκλογική περιφέρεια Δρυμαλίας, στην οποία και εκλέχθηκε, κατά συνέπεια δεν συντρέχει λόγος κωλύματος.
Αρμόδιοι για  τη λήψη της σχετικής απόφασης και  την ερμηνεία του νόμου, εφόσον υποβληθεί  ένσταση, είναι ο Ελεγκτής Νομιμότητας  και ο Γενικός Γραμματέας της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: