Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Απόλυτη Ξεφτίλα…


Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι εν έτη 2010 στην Ελλάδα υπάρχουν σχολεία άρα και μαθητές 2 ταχυτήτων. Υπάρχουν δηλαδή σχολεία με πλήρες εκπαιδευτικό προσωπικό και σχολεία χωρίς να έχουν καθηγητές όλων των μαθημάτων.
Ο λόγος για το Ενιαίο Λύκειο Ανάφης, εκεί οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου ( παιδιά ενός κατώτερου Θεού ) τον Ιούνιο θα διαγωνιστούν στις πανελλαδικές εξετάσεις σε μαθήματα που δεν θα έχουν διδαχτεί εάν οι πολιτικοί εκπρόσωποι των κατοίκων του νησιού ( Δήμος, Περιφέρεια, Βουλευτές ) δεν ασκήσουν δριμύτατες πιέσεις στους αρμόδιους, αφού ήδη το πρώτο Τετράμηνο πήγε ΧΑΜΕΝΟ. Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Τρίτης Λυκείου στην Ανάφη που επιθυμούν την εισαγωγή τους στις σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου δηλαδή εκεί που ανήκουν οι σχολές των οικονομικών επιστημών θα εξεταστούν στα μαθήματα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και στο μάθημα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» χωρίς να τα έχουν διδαχτεί καθόλου αφού ούτε καν δυνατότητα φροντιστηρίου δεν έχουν οι μαθητές διότι στο νησί δεν υπάρχει Οικονομολόγος.

Αυτοί οι μαθητές λοιπόν, θα διαγωνιστούν  για την εισαγωγή τους στη Τρ/βαθμια εκπαίδευση άλλους μαθητές που εκτός από το σχολείο, ενδεχομένως να έχουν και την εξωτερική βοήθεια, δηλαδή το ιδιαίτερο. Οι κάτοικοι της Ανάφης, είναι φορολογούμενοι πολίτες και η πολιτεία πρέπει δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό. Η ενίσχυση της περιφέρειας και της επαρχίας, καμιά φορά φαίνεται και από τα κίνητρα που δίνονται στους νέους για να μείνουν στο τόπο τους, στο νέο της Ανάφης άραγε ποιο είναι το κίνητρο ;;;
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Νομού Κυκλάδων δεν αποτελεί θεσμικό φορέα του Νομού αλλά ισχυρή και παρεμβατική φωνή στα δρώμενα του Νομού για να κινητοποιήσει τους αρμοδίους να κάνουν ακόμα πιο εντατικές τις ενέργειές τους για τη λύση αυτού του προβλήματος.
Τέλος, μόνο θαυμασμό μας προκαλούν οι νέοι της Ανάφης που από όσα πληροφορηθήκαμε τα παιδιά δεν το έχουν βάλει κάτω και συνεχίζουν μόνοι τους να διαβάζουν αυτά τα δύο μαθήματα που θα εξεταστούν τον Ιούνιο.
Το κίνητρο για την επίτευξη των στόχων τους είναι τόσο ισχυρό έτσι ώστε να μην τους απογοητεύει η αδιαφορία ή ανεπάρκεια άλλων. Ας παραδειγματιστούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι από αυτούς τους μαθητές που προσπαθούν να δώσουν λύσεις σε κάτι που δεν έχουν διδαχτεί έτσι ώστε να δώσουν και οι αρμόδιοι τη λύση σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη δύναμη και το κουράγιο τους.
 
Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ν. Κυκλάδων

Δύναμη Αλλαγής – Δύναμη Ανατροπής

Δεν υπάρχουν σχόλια: