Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

«Παραγκωνισμένη» η Δημοτική Κοινότητα Χώρας…

Η Χώρα Νάξου χωρίς πέργκολες...
Την αντίδρασή  του προς τη Δημοτική Αρχή, σχετικά  με την ενημέρωση και συμμετοχή  των μελών της Κοινότητας Χώρας  στις αποφάσεις που αφορούν στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, εξέφρασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Νίκος Σέργης. Ο κ. Σέργης διαμαρτυρήθηκε γιατί, αν και στα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο αφορούσαν στη Δημοτική Κοινότητα Χώρας, το Τοπικό Συμβούλιο δεν ενημερώθηκε και δεν κλήθηκε να συναποφασίσει γι’ αυτά. Χαρακτηριστική ήταν και η απουσία από τη συνεδρίαση του Προέδρου της Κοινότητας κ. Μάκη Συμεώνογλου.
Ο Πρόεδρος του  Δημοτικού Συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης δήλωσε ότι τα θέματα (δημοπράτηση  σφαγείων Νάξου και παράταση εργασιών στην πλατεία Δημαρχείου) σχετίζονταν  με το Δήμο και όχι με την Δημοτική Κοινότητα, κατά συνέπεια δεν ήταν υποχρεωμένοι να τους ενημερώσουν σχετικά. Παράλληλα, τόνισε ότι υπήρξε προφορική πρόσκληση του Προέδρου κ. Συμεώνογλου, να παραστεί στη συνεδρίαση.
Εν τω μεταξύ, το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας συνεδρίασε στις 18 Ιανουαρίου, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε, ο Πρόεδρος να πραγματοποιήσει συναντήσεις με φορείς, ώστε να συνεργαστούν στα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν τη Χώρα, όπως το λιμάνι, η καθαριότητα, το δικαστικό μέγαρο κ.α.. Με αίτημα προς το Δήμο θα ζητηθεί η συμμετοχή εκπροσώπων της Κοινότητας σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου, ώστε να προωθούνται άμεσα τα προβλήματα των Δημοτών.
Επίσης με έγγραφό του ο π΄ροεδρος της δημοτικής κοινότητας Χώρας κατέθεσε πρότση στο δημοτικό Συμβούλιο για την "Οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της νεοσύστατης δημοτικής κοινότητας Χώρας Νάξου"

Δεν υπάρχουν σχόλια: