Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση με τον Γ. Γ.του Υπουργείου Εσωτερικών, είχε ο Γιάννης Δεκαβάλλας

  Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κο Δημήτρη Στεφάνου, είχε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης και Πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Κυκλάδων Γιάννης Δεκαβάλλας για διάφορα θέματα που αφορούν κυρίως σε προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στους Δήμους των Κυκλάδων και κυρίαρχα στο Δήμο της έδρας του Νομού, ο οποίος έχει αυξημένες υποχρεώσεις για το μεταβατικό στάδιο στην άσκηση μεταφερθεισών αρμοδιοτήτων από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

      Με  ιδιαίτερη έμφαση όμως, πέραν των  ανωτέρω θεμάτων, έθεσε ο κος  Δεκαβάλλας στον Γενικό Γραμματέα του  Υπουργείου Εσωτερικών, το θέμα της  συνέχισης της χρηματοδότησης των  λειτουργικών εξόδων των εργοστασίων  αφαλάτωσης. Ο Δήμαρχος Σύρου και  Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων επεσήμανε στον Γενικό Γραμματέα, ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Υπουργείο διακόψει την χρηματοδότηση, μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελούς Πόρους (Κ.Α.Π.) της Αυτοδιοίκησης, των Δήμων ή των Δ.Ε.Υ.Α., που στηρίζουν τον τομέα της ύδρευσης στην παραγωγή νερού από εργοστάσια αφαλάτωσης, όπως φημολογείται έντονα τελευταία στο πλαίσιο της περικοπής των κρατικών δαπανών, οι συνέπειες για τους Δήμους και τις Δ.Ε.Υ.Α., αλλά κυρίως για τους δημότες θα είναι ανυπολόγιστες, σε μια στιγμή μάλιστα που τα λαϊκά στρώματα πλήττονται ιδιαίτερα από την εφαρμογή αυστηρότατων μέτρων δημοσιονομικής πολιτικής.
      Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών έδειξε να κατανοεί πλήρως το πρόβλημα και υποσχέθηκε στον Δήμαρχο, ότι το Υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
      Παράλληλα ο κ. Στεφάνου φάνηκε να κατανοεί απόλυτα, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο όχι  μόνο θα γονατίσει οικονομικά τους ΟΤΑ που έχουν εργοστάσια αφαλάτωσης, αλλά θα οδηγήσει και σε τεράστια ύψη την τιμή του νερού.
      Ο κ. Δεκαβάλλας δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένος από την κατανόηση που επέδειξε ο Γενικός Γραμματέας για το ευαίσθητο  αυτό θέμα, δήλωσε όμως ότι θα συντονίσει όλους τους Δήμους της Ελλάδας  που διατηρούν εργοστάσια και  χρηματοδοτούνται για τα λειτουργικά τους μέσω των Κ.Α.Π. «Απαιτείται η ετοιμότητα όλων μας. Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα καταθέσουμε όλοι οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι σχετικό υπόμνημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Πιστεύω ότι θα βρούμε ανταπόκριση. Υπολογίζω ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου θα γνωρίζουμε τις τελικές αποφάσεις», κατέληξε ο Δήμαρχος της Σύρου.

              

Δεν υπάρχουν σχόλια: